Κόσμος

Η Ουκρανία θα αποκαταστήσει τις διπλωματικές σχέσεις της με τη Συρία, λέει ο Ζελένσκι

«Ετοιμαζόμαστε να αποκαταστήσουμε τις διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία και τη συνεργασία στους διεθνείς οργανισμούς» δήλωσε ο Ζελένσκι μετά την ακρόαση της έκθεσης για την επίσκεψη του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών Αντρίι Σιμπίχα στη Συρία τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Άσαντ αλ Σιμπάνι, πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό, στη Σαουδική Αραβία. Ο ίδιος δήλωσε πως ελπίζει να ανοίξει μια «νέα και λαμπρή σελίδα» στις σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία μετά την άφιξή του στο σουνιτικό βασίλειο όπου κάνει την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό.

«Μόλις έφθασα στο αδελφό βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνας Μουρχάφ Αμπού Κάσρα και τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών Ανάς Χάταμπ», ανέφερε ο επικεφαλής της de facto κυβέρνησης της Συρίας μέσω X.

«Με αυτή την πρώτη επίσκεψη στην ιστορία της ελεύθερης Συρίας ευελπιστούμε ότι θα ανοίξουμε νέα και λαμπρή σελίδα στις σχέσεις Συρίας-Σαουδικής Αραβίας, που θα ανέρχεται στο ύφος της μακράς κοινής ιστορίας των δυο χωρών μας», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η ελληνική πολεμική μηχανή θα μπορεί να απειλεί σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης με στρατηγικά πλήγματα ακόμη και την Άγκυρα

Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι μετά την ανακοίνωση της CHEVRON; Απειλεί την Κύπρο Κεμαλικός Βουλευτής ως αποθήκη ισραηλινών...
polemos-urania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Για αυτό δεν το εγκαταλείπει ο Ζελένσκι! 10 χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν για την υπεράσπιση του Ποκρόβσκ -Δείτε την περικύκλωση σε live χάρτη

Όσο και εάν επιθυμεί το Κίεβο να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του το Ποκρόβσκ, οι δυνάμεις των αμυνόμενων εξουθενώνονται