Κόσμος

Φαβορί για την Προεδρία ο Ζόραν Μιλάνοβιτς στην Κροατία

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς, που στηρίζεται από το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDP), φαίνεται ότι κερδίζει τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στη χώρα, από τον πρώτο γύρο, σύμφωνα με ένα exit poll.

Ο Μιλάνοβιτς ενδέχεται να εξασφαλίσει από σήμερα μια δεύτερη θητεία στην προεδρία, αφού προηγείται με ποσοστό 51,48%, όπως δείχνει το exit poll της εταιρείας Ipsos που ανακοινώθηκε αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες. Εάν επιβεβαιωθεί αυτό το ποσοστό, δεν θα χρειαστεί δεύτερος γύρος.

Ο Ντράγκαν Πρίμορατς, ο υποψήφιος του κυβερνώντος, συντηρητικού κόμματος HDZ, έρχεται στη δεύτερη θέση συγκεντρώνοντας ποσοστό 19,29%, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση HRT.

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα απόψε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Το σχέδιο “Ιμπραήμ”σε εξέλιξη - Ελληνίδα πολύτεκνη μητέρα βάζει τα “ γυαλιά” σε υπουργό και πολιτική ελίτ της χώρας για την υπογεννητικότητα

Είμαστε σε πορεία εθνοτικού αφανισμού- Απαιτούνται μέτρα πραγματικής στήριξης της ελληνικής οικογένειας και δραστική...
Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ-Στα μουλωχτά Τουρκία και Συρία συμμετέχουν σε μυστικές συνομιλίες και συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα

Έρχεται νέος αιφνιδιασμός για Κύπρο-Ελλάδα στην Μεσόγειο ενώ η Ελλάδα κινδυνεύει και από την πλευρά της Λιβύης στην...