Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Φιντάν: Ο Άσαντ πιθανώς έχει φύγει από τη Συρία

ΟΤούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν δήλωσε την Κυριακή ότι η νέα κυβέρνηση της Συρίας πρέπει να είναι συμπεριληπτική και πως ο λαός της Συρίας θα καθορίσει πλέον μόνος του το μέλλον του, μετά την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από τους αντάρτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε συνέντευξη Τύπου στη Ντόχα, ο Φιντάν είπε ότι ο συριακός λαός δεν είναι σε θέση να ανοικοδομήσει τη χώρα μόνος του και γι αυτό οι διεθνείς παράγοντες και οι περιφερειακές δυνάμεις θα πρέπει να ενεργήσουν με σύνεση και να διατηρήσουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, προειδοποιώντας ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στις «τρομοκρατικές οργανώσεις» να επωφεληθούν της ρευστής κατάστασης.

Ερωτηθείς για το πού βρίσκεται ο Άσαντ, ο Φιντάν είπε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει το θέμα, αλλά πιστεύει ότι βρίσκεται εκτός της χώρας.

Είπε επίσης ότι η Τουρκία δεν είχε καμία επαφή με τον Άσαντ παρά την έκκληση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να πραγματοποιήσει συνομιλίες εξομάλυνσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Η κυβέρνηση δεν δίνει παράταση, δίνει τελεσίγραφο! Αν δεν εκδώσετε τον Προσωπικό Αριθμό εως τις 5 Νοεμβρίου θα "μπλοκάρουν" οι συναλλαγές σας με το Δημόσιο

Ή τον ενεργοποιείς ή θα αποκλειστείς από το δημόσιο.Θα αποκλείεστε από κάθε συναλλαγή με το Δημόσιο – από φόρους και...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Είμαστε κοντά σε πρωτοφανή γεγονότα- Τι ετοιμάζουν Κίνα και Ρωσία αμέσως μόλις χτυπήσουν στρατιωτικά οι ΗΠΑ την Βενεζουέλα και τον Μαδούρο;

Δεν υπάρχουν αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας και ο ηγέτης χώρας ζητά μετακίνηση Ρώσων και Κινέζων...