Κόσμος

Βετεράνος του Β’ ΠΠ πέθανε στα 102 του ενώ πήγαινε στις εκδηλώσεις για την απόβαση στη Νορμανδία

Αμερικανός βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που είχε πολεμήσει στο Πολεμικό Ναυτικό, πέθανε ενώ ταξίδευε στη Γαλλία για την 80ή επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία.

Ο Ρόμπερτ Περσιτσίτι από το Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο της Γερμανίας στις 30 Μαΐου, εξαιτίας περιστατικού υγείας που εκδηλώθηκε ενώ ταξίδευε με πλοίο προς την Ευρώπη.

Πέθανε την επόμενη ημέρα, σε ηλικία 102 ετών.

Ο Περσιτσίτι συμμετείχε στη συμμαχική επιχείρηση στην Ιαπωνία και πολέμησε στην Ιβο Τζίμα. Μετά τον πόλεμο εργάστηκε ως δάσκαλος, αναφέρει το BBC.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είχε επιλεγεί να παραστεί στην εκδήλωση στη Νορμανδία από το Εθνικό Μουσείο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στη Νέα Ορλεάνη, το οποίο πλήρωσε και οργάνωσε το ταξίδι.

Μία ημέρα πριν αναχωρήσει για το ταξίδι του έλεγε σε τοπικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ότι ήταν «πραγματικά ενθουσιασμένος» που θα πάει στην Ευρώπη. Ο καρδιολόγος του τον είχε ενθαρρύνει να ταξιδέψει, πρόσθεσε.

Βετεράνος που είχε υπηρετήσει μαζί του στην Ιαπωνία, είπε ότι ο Περσιτσίτι δεν πέθανε μόνος. «Η γιατρός του έβαλε στο τηλέφωνο να ακούσει τον αγαπημένο του τραγουδιστή, τον Φρανκ Σινάτρα, και μας άφησε ειρηνικά», είπε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

apache-india-turkia
Κόσμος 0

Σεισμός στην Ευρασία! Η Τουρκία είναι η χώρα που σαμπόταρε και εμπόδισε την προγραμματισμένη παράδοση 3 ελικοπτέρων Apache στην Ινδία -Ξεκίνησε «Ψυχρό Πόλεμο»

Αποκάλυψη που φέρνει σεισμό: Η Τουρκία απέδειξε την εχθρική της στάση έναντι της Ινδίας και τώρα το Νέο Δελχί ετοιμάζει...
Πολιτική 0

Είχε δίκιο ο Όργουελ- Τι απίστευτο πρότεινε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσες για την διαδικτυακή ανωνυμία στην ΕΕ προκαλώντας σοκ

Το διαδίκτυο είναι ο μόνος ακόμη ελεύθερος χώρος διακίνησης ιδεών και απόψεων και αυτό ενοχλεί πολλούς στις Βρυξέλλες
Ελληνοτουρκικά 0

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - «Τους προκαλέσαμε»: Τυχαία δημοσίευση της Ελληνικής ΠΑ θεωρήθηκε από τους Τούρκους «πρόκληση» - Μας «έβαλαν στη θέση μας»

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι αφήνουν να εννοηθεί σαφώς ότι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία το έκανε για να «τους μπει στο...