Κόσμος

Η Κέιτ Μπλάνσετ δηλώνει ότι ανήκει στην «μεσαία τάξη» με περιουσία 95 εκατ. δολάρια!

Μία δήλωση της Κέιτ Μπλάνσετ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στο Φεστιβάλ Καννών προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους θαυμαστές της.

Η 55χρονη Αυστραλή ηθοποιός είναι μια από τις πιο συμπαθείς, στο κοινό, προσωπικότητες, ενώ κέρδισε τις εντυπώσεις με την κίνηση που έκανε να εμφανιστεί στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ, ντυμένη στα χρώματα της Παλαιστίνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ωστόσο, μια της δήλωση έκανε τους θαυμαστές της να απορήσουν, αφού η ίδια συμπεριέλαβε τον εαυτό της στη «μεσαία τάξη», παρά την περιουσία της που ανέρχεται στα 95 εκατ. δολάρια.

Την ώρα που συζητούσε για τους πρόσφυγες κινηματογραφιστές και τις ευκαιρίες που θα έπρεπε να τους δοθούν για να πουν τις ιστορίες τους, η ηθοποιός δήλωσε: «Είμαι λευκή, είμαι προνομιούχα, είμαι μεσαία τάξη και νομίζω ότι κάποιος μπορεί να με κατηγορήσει ότι έχω λίγο το σύμπλεγμα του λευκού σωτήρα».

Όπως ήταν αναμενόμενο, πολλοί απόρησαν με την ατάκα «μεσαία τάξη», όταν η καθαρή της περιουσία είναι τόσο μεγάλη και διατηρεί ήδη πολλά ακίνητα.

Τα σχόλια στο Twitter διαδέχτηκαν το ένα το άλλο, με το κοινό να αντιδρά, λέγοντας: «Αυτό είναι τρελό», «τελικά τι θεωρείτε μεσαία τάξη;». Κάποιος άλλος πρόσθεσε: «Η Κέιτ Μπλάνσετ που θεωρεί τον εαυτό της μεσαία τάξη, με κάνει να θέλω να βάλω τα κλάματα από τα γέλια».

Ωστόσο, αν και το κοινό δεν φάνηκε να εγκρίνει τη δήλωσή της, κάποιοι επισήμαναν πως η ηθοποιός χρησιμοποιεί το όρο σε ένα βρετανικό πλαίσιο, όπου η τάξη είναι συνδεδεμένη με την κληρονομιά και την οικογένεια κι όχι την περιουσία.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο όρος «ανώτερη τάξη» χρησιμοποιείται για βασιλικά μέλη ή άτομα που φέρουν κάποιον τίτλο ή αξίωμα. Όταν κάποιος Βρετανός αυτοαποκαλείται μεσαία τάξη, εννοεί ότι είναι «ευκατάστατος», αλλά όχι αριστοκράτης.
 

Η καθαρή περιουσία της ηθοποιού ανέρχεται στα 95 εκατ. δολάρια, ενώ η Κέιτ Μπλάνσετ έχει επίσης, μια εξοχική κατοικία αξίας 5 εκατ. λιρών στο Κρόουμπορο, στο Ανατολικό Σάσεξ, ενώ αγόρασε επίσης, μια αγροικία 100 στρεμμάτων ακριβώς δίπλα του, έναντι 1,5 εκατ. λιρών.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ