Κόσμος

Πυρά Ερντογάν για την Eurovision: Να γιατί δεν πάμε, δεν βρίσκεις πια ούτε έναν φυσιολογικό εκεί

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε τη Δευτέρα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, κατηγορώντας τη διοργάνωση ότι φέρεται να ενθαρρύνει την «εξουδετέρωση των φύλων» και να απειλεί την παραδοσιακή οικογένεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το Asssociated Press, σε ομιλία του μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν χαρακτήρισε τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό ως «δούρειους ίππους της κοινωνικής διαφθοράς» και δήλωσε ότι η κυβέρνησή του είχε δίκιο που κράτησε την Τουρκία εκτός του διαγωνισμού από το 2012.

Ήταν μια προφανής αναφορά στον Ελβετό τραγουδιστή Nemo, ο οποίος κέρδισε τον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision νωρίτερα αυτόν τον μήνα με το «The Code», σχολιάζει το Asssociated Press.

«Σε τέτοιες εκδηλώσεις, έχει γίνει αδύνατο να συναντήσεις ένα φυσιολογικό άτομο» υποστήριξε ο Ερντογάν του οποίου το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης βρίσκει τις ρίζες του στο ισλαμικό κίνημα της Τουρκίας και του οποίου η κυβέρνηση έχει γίνει λιγότερο ανεκτική στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ τα τελευταία χρόνια.

«Καταλαβαίνουμε πως πήραμε τη σωστή απόφαση κρατώντας την Τουρκία εκτός αυτού του επαίσχυντου διαγωνισμού τα τελευταία 12 χρόνια» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ