Κόσμος

Στα «σκαριά» των Γερμανών επιπλέον 3,8 δισ. ευρώ για την Ουκρανία το 2024

Επιπλέον 3,8 δισ. ευρώ για την στήριξη της Ουκρανίας φέρεται -σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild- να απαιτεί από τον κρατικό προϋπολογισμό της Γερμανίας, ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους.

Σύμφωνα με την Bild, η γερμανική κυβέρνηση θέλει να αυξήσει μαζικά τη στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία φέτος. Ως εκ τούτου, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πρόσθετες ανάγκες ύψους 3,8 δισ. ευρώ για στρατιωτική υποστήριξη, ανέφερε η εφημερίδα Bild am Sonntag.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέχρι στιγμής φέτος, η κυβέρνηση συνασπισμού έχει διαθέσει 7,1 δισ. ευρώ για στρατιωτική βοήθεια. Ωστόσο, το ποσό αυτό έχει διατεθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου, με μόνο 300 εκατ. ευρώ να παραμένουν διαθέσιμα για την αγορά νέων πυρομαχικών και όπλων, γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους. Η υπερκοστολογημένη δαπάνη πρόκειται να υποβληθεί προς έγκριση στο κοινοβούλιο τον Ιούνιο.

Το υπουργείο Οικονομικών του Κρίστιαν Λίντνερ (FDP) έχει σηματοδοτήσει την έγκρισή του. «Η Γερμανία δεν πρέπει να παραλείψει να ενισχύσει την άμυνα της Ουκρανίας. Εάν είναι δυνατόν, θα πρέπει να παραδώσουμε περισσότερα όπλα φέτος», ανέφερε το BamS επικαλούμενο πληροφορίες από κύκλους του υπουργείου. Η αναστολή του φρένου για το χρέος δεν είναι απαραίτητη. «Εάν επιτευχθεί συναίνεση εντός της κυβέρνησης, θα βρούμε τρόπους μέσα στο τρέχον οικονομικό έτος».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ