Κόσμος

Γερμανία: Συνεχίζει η δημοσκοπική πτώση της AfD

Τη χειρότερη επίδοσή της από τον Μάιο του 2023 καταγράφει η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στη νέα δημοσκόπηση «Trendbarometer». Στην ίδια έρευνα αναδεικνύεται η απογοήτευση των πολιτών από τις κυβερνητικές επιδόσεις των Φιλελευθέρων (FDP), αλλά και η απαισιοδοξία τους για την προοπτική νίκης της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία, σύμφωνα με την ερτ. 

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των τηλεοπτικών σταθμών RTL/n-tv, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) εξακολουθεί να προηγείται με 31%, χωρίς μεταβολή των ποσοστών της από την προηγούμενη μέτρηση, ενώ η AfD παραμένει στη δεύτερη θέση και με απώλεια μίας μονάδας περιορίζεται στο 16%. Στο ίδιο ποσοστό βρίσκεται και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), επίσης χωρίς μεταβολή και ακολουθούν οι Πράσινοι, σταθερά στο 12%. Το FDP παραμένει στο όριο του 5%, όσο και η νεοσύστατη Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ (BSW).

Στο ερώτημα, ποιο κόμμα είναι περισσότερο έτοιμο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της Γερμανίας, το 15% επιλέγει την Χριστιανική Ένωση, το 9% το SPD και το 7% τους Πράσινους, ενώ την AfD προτιμά το 5%. Το 58% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι κανένα από τα κόμματα δεν μπορεί πραγματικά να λύσει τα σημερινά προβλήματα της χώρας.

Ενόψει του συνεδρίου του FDP το προσεχές Σαββατοκύριακο, η δημοσκόπηση διερευνά την άποψη των πολιτών για τις μέχρι τώρα κυβερνητικές επιδόσεις του. Μόνο το 14% εκτιμά ότι το FDP προσπάθησε αρκετά να λύσει τα προβλήματα της χώρας, ενώ το 77% έχει αντίθετη άποψη και μόνο το 26% εκφράζεται θετικά για τον αρχηγό του FDP και υπουργό Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ.

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 50% των ερωτηθέντων αναδεικνύουν τον πόλεμο στην Ουκρανία ως το σημαντικότερο ζήτημα. Μόνο όμως το 35% πιστεύει αυτή τη στιγμή ότι η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο, ακόμη και αν η Δύση της προμηθεύσει επιπλέον στρατιωτικό υλικό. Το 58% έχει πλέον αντίθετη άποψη για την έκβαση του πολέμου. Μεταξύ των υποστηρικτών της AfD το ποσοστό εκείνων που δεν πιστεύουν σε ουκρανική νίκη φθάνει στο 80% και μεταξύ των υποστηρικτών της BSW στο 93%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησε ο ρωσικός οδοστρωτήρας σε ένα τεράστιο μέτωπο χρησιμοποιώντας την τακτική της “Λοξής φάλαγγας” ενώ πέφτουν πόλεις η μία μετά την άλλη

Ποιος θα σταματήσει 200.000 Ρώσους στρατιώτες αναρωτιούνται πολλοί στην Ουκρανία -Οι Ρώσοι έχουν τοπική υπεροχή 3:1...
Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι θα στείλουν πολεμικά πλοία στην Λιβύη; Ο Έλληνας πρόξενος συζητά την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με τον ΥΠΕΞ του Χαφτάρ

Οι υπουργοί Ενέργειας της Λιβύης και της Τουρκίας συζητούν την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα του πετρελαίου και...