Κόσμος

Σφοδρή επίθεση του Αυστραλού πρωθυπουργού στον Ίλον Μασκ: Tον αποκάλεσε «ξιπασμένο δισεκατομμυριούχο»

Σε μια κλιμακούμενη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ τους ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας αποκάλεσε τον μεγιστάνα Ίλον Μασκ «ξιπασμένο δισεκατομμυριούχο» .

Η μεταξύ τους κόντρα έχει ξεκινήσει από την άρνηση της πλατφόρμας Χ, ιδιοκτησίας Μασκ, να αφαιρέσει βίντεο από αιματηρό περιστατικό με μαχαίρι σε εκκλησία.

Τη Δευτέρα, αυστραλιανό δικαστήριο διέταξε το Χ να κατεβάσει το βίντεο από επίθεση που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Σίδνεϊ.

Η πλατφόρμα είπε ότι θα συμμορφωθεί εν αναμονή της έφεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη συνέχεια ο Μασκ ανέβασε ένα meme που υπαινισσόταν κυβερνητική λογοκρισία και ο πρωθυπουργός Αλμπανέζε είπε στο ABC News ότι ο κ. Μασκ «νομίζει ότι είναι υπεράνω του νόμου αλλά και υπεράνω της κοινής ευπρέπειας».

Την περασμένη εβδομάδα, εκκλησιαστικοί παράγοντες της Αυστραλίας απείλησαν το X και άλλες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης με υψηλά πρόστιμα εάν δεν κατέβαζαν βίντεο από το περιστατικό μέσα σε εκκλησία, την οποία η αστυνομία χαρακτήρισε τρομοκρατική επίθεση.

Το Χ απάντησε ότι το αίτημα «δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της αυστραλιανής νομοθεσίας» και στη συνέχεια η εκκλησιαστική αρχή ζήτησε δικαστική διαταγή.

Σε συνέντευξη Τύπου ο Αλμπανέζε κατέκρινε την πλατφόρμα Χ επειδή «επέλεξε να μην συμμορφωθεί».

Σε σειρά διαδικτυακών αναρτήσεων, ο κ. Μασκ έγραψε: «Θα ήθελα να αφιερώσω ένα λεπτό για να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό που ενημέρωσε το κοινό ότι αυτή η πλατφόρμα είναι η μόνη αληθινή».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ