Ελον Μασκ
Κόσμος

Έλον Μασκ: Τώρα και... μέντιουμ! Ποια είναι η Νέα Τάξη Πραγμάτων που θα δούμε το 2032

Η Ανθρωπότητα μπαίνει σε μια νέα, ανησυχητική διάσταση, καθώς οι ελευθερίες που έχει πάρει η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι αρκετές ώστε να φτάσουν μέχρι την ηγεσία του... Λευκού Οίκου!

Αυτή την «πρόβλεψη» έκανε ο Έλον Μασκ. Ο άνθρωπος που φυτεύει τσιπάκια σε εγκεφάλους στο όνομα της δήθεν προόδου που οραματίζεται εκείνος και η Νέα Τάξη Πραγμάτων, την οποία εκπροσωπεί εδώ και χρόνια.

Σύμφωνα με τον Νοτιοαφρικανό κροίσο, το 2032 στην ηγεσία της ισχυρότερης χώρας του πλανήτη, των ΗΠΑ, δεν θα είναι άνθρωπος αλλά ρομπότ! Ναι, όπως διαβάζετε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μασκ, ανέφερε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να είναι πιο έξυπνη από τους ανθρώπους μέσα σε ένα χρόνο, και έκανε την πρόβλεψή του όταν ρωτήθηκε στη 10η ετήσια τελετή του Βραβείου Breakthrough στο Λος Άντζελες - που ονομάστηκε Oscars Science - ποιος νόμιζε ότι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος.

Χαριτολογώντας, πάντα, ο Μασκ στο Χ, το οποίο φυσικά αγόρασε και έκλεισε εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών, έκανε δημοψήφισμα για το ποιος θα είναι ο επόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου, η Τεχνητή Νοημοσύνη ή τα... Τρανσφόρμερς, τα γνωστά ρομπότ-καρτούν.

Τα αστεία του Μασκ, ωστόσο, μόνο για γέλια δεν είναι καθώς αποτελεί τον σημαιοφόρο της Τεχνητής Νοημοσύνης σε κάθε επίπεδο, με αποκορύφωμα (μέχρι στιγμής) όπως αναφέραμε την εμφύτευση τσιπ σε ανθρώπινους εγκεφάλους και το «φόρτωμα» λειτουργιών σε υπολογιστή.

Τι θα σήμαινε όμως αν η Τεχνητή Νοημοσύνη έφτανε στον Λευκό Οίκο;

Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολέμους

Νωρίτερα, η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ιαπωνίας, Nippon Telegraph and Telephone (NTT), ανακοίνωσε σε δήλωση που δημοσιεύθηκε από κοινού με τη Yomiuri Shimbun, μια από τις κορυφαίες εφημερίδες της Ιαπωνίας, ότι πρέπει να καθοριστούν νέοι κανόνες σχετικά με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Η Nippon Telegraph and Telephone Corporation είναι μια ιαπωνική εταιρεία χαρτοφυλακίου τηλεπικοινωνιών με έδρα το Τόκιο της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal (WSJ), η δήλωση αναφέρει: «Στο χειρότερο σενάριο, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προκαλέσει την κατάρρευση της δημοκρατίας και της κοινωνικής τάξης, που μπορεί να οδηγήσει σε πολέμους».

Στη δήλωση, ζητήθηκε από την ιαπωνική κυβέρνηση να εκδώσει κανονισμούς που θα αυξήσουν τους ελέγχους στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να διασφαλιστεί η ασφάλεια στις γενικές εκλογές που προγραμματίζονται να διεξαχθούν στις 31 Οκτωβρίου 2025.

Οι διευθυντές του NTT και του Yomiuri Shimbun δήλωσαν ότι τον τελευταίο χρόνο διεξάγουν έρευνα για την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Keio στο Τόκιο.

Στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα τον Δεκέμβριο, υπήρξε η προειδοποίηση ότι τα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης που εισάγονται από τις ΗΠΑ στη χώρα θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην παραγωγή deepfake βίντεο και παραπληροφόρησης.

Η NTT, η οποία διεξάγει ενεργή έρευνα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, είχε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης παρόμοιο με το ChatGPT που παρήγαγε η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας OpenAI. Το πρόγραμμα που ονομάζεται «tsuzumi», το οποίο η εταιρεία μοιράζεται με τους συνεργάτες της στον επιχειρηματικό τομέα, απαιτεί λιγότερη επεξεργαστική ισχύ και μπορεί να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά με ιαπωνικές εντολές.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον πρώτο νόμο στον κόσμο για την τεχνητή νοημοσύνη στις 13 Μαρτίου. Ο ευρωπαϊκός νόμος περί τεχνητής νοημοσύνης ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο με ψήφους 523 βουλευτών έναντι 46. Στο πλαίσιο της εφαρμογής, τέθηκαν περιορισμοί, ειδικά για τις δυνάμεις ασφαλείας στη χρήση βιομετρικών συστημάτων ταυτοποίησης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ