Κόσμος

Ρωσία: Δικαστήριο καταδίκασε τον εκπρόσωπο Τύπου της Meta... ερήμην σε 6 χρόνια φυλάκιση

Στρατοδικείο στη Μόσχα καταδίκασε τον εκπρόσωπο Τύπου τoυ αμερικανικού κολοσσού των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης Meta Άντι Στόουν ερήμην σε έξι χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της «δημόσιας υπεράσπισης της τρομοκρατίας», μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ίδια η Meta χαρακτηρίζεται εξτρεμιστική οργάνωση στη Ρωσία και οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης του Facebook και του Instagram έχουν απαγορευθεί στη χώρα από το 2022 όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

Η Meta δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα να σχολιάσει την απόφαση. Ούτε κατέστη δυνατή άμεσα η επαφή με τον Στόουν, διευθυντή επικοινωνίας της Meta.

Η συνήγορος υπεράσπισης Βαλεντίνα Φιλιπένκοβα, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Interfax, φέρεται να δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση. «Ζήτησα την αθώωσή του» φέρεται να δήλωσε.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας άνοιξε την ποινική έρευνα σε βάρος του Στόουν πέρυσι, χωρίς να γνωστοποιήσει ειδικές κατηγορίες

Το πρακτορείο RIA επικαλέσθηκε εισαγγελικές αρχές να δηλώνουν ότι ο Στόουν δημοσίευσε διαδικτυακά σχόλια τα οποία υπερασπίζονταν «επιθετικές, εχθρικές και βίαιες δράσεις» εναντίον Ρώσων στρατιωτών που συμμετέχουν στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» όπως αποκαλεί η Μόσχα τον πόλεμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...