Κόσμος

Πυρηνικές απειλές Ζαχάροβα στην Πολωνία: Θα γίνετε νόμιμος στόχος της Ρωσίας

Σε μια πολύ σοβαρή προειδοποίηση προς την Πολωνία προέβη η Ρωσία. 

«Οι αρχές της Πολωνίας δεν κρύβουν την προσπάθειά τους να στηριχθούν περισσότερο στα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ που έχουν αναπτυχθεί στην Ευρώπη και χρησιμοποιούν ενεργά αυτές τις φιλοδοξίες στην εχθρική τους ρωσική πολιτική» , τόνισε η Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με το tass. 

Σύμφωνα με την ίδια, η Ρωσία θα λάβει υπόψη της στον στρατιωτικό της σχεδιασμό την πιθανή ανάπτυξη πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ στην Πολωνία. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα απάντησε ουσιαστικά στη δήλωση του Πολωνού προέδρου Αντρέι Ντούντα ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στο πλαίσιο του προγράμματος πυρηνικού διαμοιρασμού του ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Φαίνεται ότι η Βαρσοβία επιδιώκει σκόπιμα να προσελκύσει μεγαλύτερη προσοχή από όσους ασχολούνται με τον στρατιωτικό σχεδιασμό στο ρωσικό Γενικό Επιτελείο. Θα ήταν λογικό να υποθέσουμε ότι μόλις εμφανιστούν τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, οι σχετικές εγκαταστάσεις θα μπουν αμέσως στον κατάλογο των νόμιμων στόχων σε περίπτωση άμεσης ένοπλης αντιπαράθεσης με το ΝΑΤΟ» , είπε.

Η ίδια χαρακτήρισε τη δήλωση του Ντούντα ως «προκλητική» .

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ