Κόσμος

Nέο ιαπωνικό πλήγμα στη Ρωσία: «Φρένο» στις εξαγωγές μπαταριών ιόντων λιθίου και τουλάχιστον άλλων 160 ειδών

Το Τόκιο επεκτείνει τον κατάλογο των ειδών η εξαγωγή των οποίων στη Ρωσία απαγορεύεται, ο οποίος θα συμπεριλάβει 164 επιπλέον είδη, κυρίως βιομηχανικής κρίσης, όπως οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι εξατμίσεις αυτοκινήτων ή το λάδι για μηχανές αυτοκινήτων, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου της Ιαπωνίας.

Οι προσθήκες αυτές μακραίνουν ακόμα περισσότερο τη λίστα των προϊόντων η εξαγωγή των οποίων στη Ρωσία απαγορεύεται στο πλαίσιο των κυρώσεων σε βάρος της εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Συμπεριλαμβάνονται επίσης είδη όπως θερμοστάτες, μηχανήματα κατεργασίας ξύλου, προϊόντα νιτροκυτταρίνης κλπ. και η απαγόρευση θα τεθεί σε εφαρμογή τη Τετάρτη 17η Απριλίου, διευκρίνισε το υπουργείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, η απαγόρευση των εισαγωγών από τη Ρωσία διαμαντιών για μη βιομηχανική χρήση, μέτρο το οποίο είχε αναγγελθεί έπειτα από συνεδρίαση των ηγετών της G7 με προσκεκλημένο τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που έγινε ψηφιακά τον Δεκέμβριο, θα τεθεί σε εφαρμογή τη 10η Μαΐου, ενημέρωσε ακόμη το ιαπωνικό υπουργείο Εμπορίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Βίντεο του ΓΕΕΘΑ με τα “βατράχια μας” ως απάντηση στο παραμύθι των γειτόνων “θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά” και στους Τούρκους “ψαράδες” του Αιγαίου

Στις 18 Ιουλίου 2024 αναφέρθηκε η παρουσία Εξήντα Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο με 5 από αυτούς γύηρω από την Ζουράφα-Οι...