Κόσμος

Πόλεμος Ουκρανία: Κορυφαίος αξιωματούχος των ρωσικών κατοχικών δυνάμεων του Λουγκάνσκ σκοτώθηκε εξαιτίας έκρηξης

Σήμερα Δευτέρα, ένας τοπικός αξιωματούχος των κατοχικών δυνάμεων της Ρωσίας στο Λουγκάνσκ, ο Βαλέρι Τσάικα, έπεσε νεκρός κατόπιν έκρηξης ενός παγιδευμένο αυτοκινήτου στο Σταρομπέλσκ, σύμφωνα με τις οι φιλορωσικές αρχές.

Ο άνδρας σκοτώθηκε από την πυροδότηση ενός άγνωστου μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί στο όχημα, ανέφερε η τοπική Ερευνητική Επιτροπή στο Λουγκάνσκ.

Μια έρευνα ξεκίνησε για «τρομοκρατική ενέργεια», σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία πρόσθεσε πως οι συνθήκες του περιστατικού δεν έχουν προς το παρόν αποσαφηνιστεί.

Κατά το παρελθόν, επιθέσεις με παγιδευμένα με εκρηκτικά οχήματα, που έχουν αποδοθεί στην Ουκρανία, έχουν στοχοθετήσει επανειλημμένως φιλορώσους αξιωματούχους στις κατεχόμενες ουκρανικές περιοχές.

«Ο σύντροφός μας σκοτώθηκε», έγραψε ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής του Σταρομπέλσκ Βλαντίμιρ Τσέρνεφ στο Telegram, προσθέτοντας πως μια έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Βαλέρι Τσάικα κατείχε μια διευθυντική θέση στις διοικητικές υπηρεσίες της περιοχή Σταρομπέλσκ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές