Κόσμος

Βοσνία: Μυστήριο με άγαλμα του Μπρους Λι που εξαφανίστηκε

Το άγαλμα του αστέρα του κινηματογράφου και δάσκαλου του κουνγκ φου Μπρους Λι εξαφανίστηκε το βράδυ της Κυριακής από το κέντρο του Μόσταρ.

Το μπρούτζινο άγαλμα, με την επιγραφή «Bruce Lee - Your Mostar» είχε τοποθετηθεί στο σημείο το 2005 ως σύμβολο αντίστασης της πόλης απέναντι στις αδικίες. Ωστόσο, άγνωστοι δράστες το μετακίνησαν από την πλίνθινη βάση του στο πάρκο Ζρίνιεβατς, όπως έκαναν γνωστό τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το υπουργείο Εσωτερικών του καντονιού Ερζεγοβίνης-Νερέτβα ανέφερε ότι δεν έλαβε επίσημη ενημέρωση ότι το άγαλμα εκλάπη και ότι αστυνομική περίπολος εστάλη για να διερευνήσει την υπόθεση.

Λίγα μέτρα πιο πέρα από τη βάση του μνημείου, αφέθηκε ένα αυτοσχέδιο ξύλινο κάρο, το οποίο πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες για την αφαίρεση του αγάλματος.

Η ανέγερση του αγάλματος έγινε, στην προσπάθειανα κάνουν το Μόσταρ αναγνωρίσιμο παγκοσμίως για κίνητρα διαφορετικά από τον πόλεμο και την καταστροφή και να το αναδείξουν σε σύμβολο αντίστασης σε όλες τις αδικίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ