Κόσμος

Πακιστάν: Γυναίκα αστυνομικός έσωσε γυναίκα από αποκεφαλισμό

Σε δημόσια επιβράβευση της γυναίκας αστυνομικού που έσωσε μια γυναίκα από το λιντσάρισμα του όχλου που την κατηγορούσε για βλασφημία λόγω του φορέματός της προχώρησαν οι αρχές του Πακιστάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Το περιστατικό συνέβη σε εστιατόριο στη Λαχώρη όταν πολίτες θεώρησαν προσβολή τα αραβικά που αναγράφονταν στο φόρεμα της γυναίκας.

Σύμφωνα με το Sky News στο φόρεμα ήταν γραμμένη η λέξη «halwa» που σημαίνει «ομορφη» στα Αραβικά αλλά ο όχλος θεώρησε εσφαλμένα ότι ήταν στίχος από το Κοράνι.

Στο βίντεο από το επεισόδιο ακούγονται να φωνάζουν προς τη γυναίκα να βγάλει το φόρεμά της με ορισμένους να ζητούν τον αποκεφαλισμό της για βλασφημία.

Η αστυνομικός Syeda Shehrbano που βρέθηκε στην περιοχή παρενέβη και ζήτησε από τα οργισμένη πλήθη «να μας εμπιστευτείτε». Όπως φαίνεται στο βίντεο η αστυνομικός κάλυψε με ένα μακρύ μαύρο φόρεμα την γυναίκα βάζοντας στο κεφάλι της ένα μαντήλι χρυσού χρώματος πριν να την περάσει μέσα από τον όχλο απομακρύνοντας την με ασφάλεια.

«Η αστυνομικός διακινδυνεύσε τη ζωή της για να σώσει τη γυναίκα» δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομικής υπηρεσίας στην οποία υπηρετεί η Shehrbano.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ραβαλπίντι όπου στην αστυνομικό απονεμήθηκε η υψηλότερη τίμη για ένστολο στη χώρα με τους επισήμους να την αποκαλούν ατρόμητη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ