Κόσμος

Νορβηγία: Ανησυχούν για την υγεία του βασιλιά Χάραλντ- Ασθένησε στη διάρκεια διακοπών και του έβαλαν βαματοδότη

Προβλήματα υγείας είχε ο βασιλιάς της Νορβηγίας Χάραλντ Ε’ στις διακοπές του στη Μαλαισία ενώ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου έκανε επέμβαση βηματοδότη, σύμφωνα με τον βασιλικό οίκο.

«Ο βηματοδότης εμφυτεύτηκε λόγω χαμηλού καρδιακού ρυθμού. Η απόφαση ελήφθη νωρίτερα σήμερα και η διαδικασία ήταν επιτυχής» ανέφερε το παλάτι, προσθέτοντας πως ο βασιλιάς είναι καλά, αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται ξεκούραση.

Παράλληλα, όπως σημείωσε το παλάτι, η επέμβαση αυτή θα κάνει το ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα του ασφαλέστερο.

Ο 87χρονος μονάρχης βρισκόταν σε ιδιωτικές διακοπές στη Μαλαισία όταν προσβλήθηκε από μόλυνση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Βασιλιάς Χάραλντ: Ο γηραιότερος μονάρχης της Ευρώπης


Ο Χάραλντ είναι ο τελετουργικός μονάρχης της Νορβηγίας από το 1991 και είναι ο γηραιότερος εν ζωή μονάρχης της Ευρώπης. Είχε αντιμετωπίσει μια σειρά από ασθένειες και παθήσεις τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων καρδιακών και αναπνευστικών προβλημάτων και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για το πρώτο.

Τον Ιανουάριο, το παλάτι δήλωσε ότι βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια έως τις 2 Φεβρουαρίου λόγω αναπνευστικής λοίμωξης, λίγες ημέρες αφότου απέρριψε τις εικασίες ότι μπορεί να παραιτηθεί, ακολουθώντας το παράδειγμα της δεύτερης ξαδέρφης του και πρώην βασίλισσας της Δανίας, Μαργκρέτε.

«Επιμένω σε αυτό που πάντα έλεγα, ότι ορκίστηκα στο κοινοβούλιο και ότι είναι ισόβια» δήλωσε τότε ο Χάραλντ, όπως αναφέρουν τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης.

Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με λοίμωξη τον Δεκέμβριο και υποβλήθηκε σε θεραπεία με ενδοφλέβια αντιβιοτικά, ενώ τον Αύγουστο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με πυρετό.

Κατά την απουσία του, ο πρίγκιπας διάδοχος Haakon, 50 ετών, αναλαμβάνει αντιβασιλέας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές