Κόσμος

Υποβρύχιο Titan: Ο μυστηριώδης ήχος που άκουγαν οι διασώστες ενώ επιχειρούσαν για τον εντοπισμό των επιβατών (βίντεο)

Αποκαλύφθηκε ο ήχος που ακουγόταν κατά τη διάρκεια της έρευνας των διασωστών στην ευρύτερη περιοχή όπου βρισκόταν το βαθυσκάφος Titan. Οι έρευνες είχαν ξεκινήσει αφότου χάθηκε η επαφή με το μητρικό του σκάφος. Το βαθυσκάφος εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια μιας αποστολής στο ναυάγιο του Τιτανικού την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο «κούφιος ήχος» που αναπαράγεται για πρώτη φορά σε ένα νέο ντοκιμαντέρ, όπως μεταδίδει η Daily Μail, έχει έναν κανονικό, σταθερό ρυθμό, ο οποίος τράβηξε την προσοχή των ειδικών - και πυροδότησε ελπίδες ότι ο θόρυβος θα μπορούσε να είναι σήματα SOS που έκαναν οι πέντε άνδρες του πλοίου. «Θα μπορούσε να είναι κάποιος που χτυπάει, η συμμετρία μεταξύ αυτών των χτυπημάτων είναι πολύ ασυνήθιστη», λέει στο ντοκιμαντέρ ο πρώην πλοίαρχος υποβρυχίου του Πολεμικού Ναυτικού Ryan Ramsey.

«Είναι ρυθμικό, είναι σαν κάποιος να κάνει αυτόν τον ήχο και το γεγονός ότι επαναλαμβάνεται είναι πραγματικά ασυνήθιστο». Ο ήχος ακούγεται στο 0:20 του παρακάτω promo βίντεο – αποσπάσματος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ