Κόσμος

Σήμερα το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Ουίνσδορ «Παρούσα» η Καμίλα

Στο κάστρο του Ουίνσδορ θα τελεστεί σήμερα Τρίτη 27 Φεβρουαρίου το ετήσιο μνημόσυνο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η τελετή θα γίνει στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, παρουσία μελών της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας, σίγουρα της Καμίλα αλλά όχι του βασιλιά Καρόλου, ο οποίος πήρε την πρωτοβουλία να γίνει το μνημόσυνο στο Ουίνσδορ.

Στο μνημόσυνο θα βρίσκονται και η βασίλισσα Σοφία και μάλλον ο γιος της Φελίπε.

Το ορθόδοξο μνημόσυνο θα γίνει την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου και θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, Νικήτας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιμνημόσυνη δέηση του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα καλυφθεί από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του BBC,όπως αναφέρει το newsbomb.gr.

Αρχιεπίσκοπος Νικήτας: «Έχω μια ευλογία, ήμουν στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, ήμουν στην στέψη του Καρόλου και τώρα στο μνημόσυνο»
«Η πρώτη τελετή θα γίνει στο Ουίνδσορ από την εδώ βασιλική οικογένεια και από άλλους Χριστιανούς. Έχουν καλέσει και εμένα και με μια μικρή συνοδεία θα παρευρεθούμε και εμείς. Στο παρεκκλήσι που έχουν εντός του παλατιού του Αγίου Γεωργίου. Το επίσημο για εμάς ορθόδοξο μνημόσυνο θα γίνει την επόμενη μέρα με θεία λειτουργία εις τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο».

«Είμαι, δε θέλω να πω τυχερός, αλλά έχω μια ευλογία, ότι ήμουν στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, ήμουν στην στέψη του Καρόλου και τώρα στο μνημόσυνο», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...