Κόσμος

Μαυρίκιος: Επετράπη από τις Αρχές ο ελλιμενισμός του κρουαζιερόπλοιου στο οποίο υπήρχαν φόβοι για χολέρα

Οι αρχές στο Μαυρίκιο έδωσαν την άδεια στο νορβηγικό κρουαζιερόπλοιο που είχε μείνει ακίνητο στα ανοικτά εξαιτίας φόβου για επιδημία χολέρας, να δέσει ξανά. 

Τουλάχιστον 15 άτομα στο πλοίο Norwegian Dawn βρίσκονταν σε απομόνωση με ασθένεια στο στομάχι και υπήρχαν φόβοι για κρούσματα χολέρας.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο διευθυντής του Υπουργείου Υγείας του Μαυρίκιου επιβεβαίωσε ότι οι επιβάτες είχαν γαστρεντερίτιδα και όχι χολέρα. Μάλιστα δήλωσε ότι οι επιβάτες έχουν πλέον «αναρρώσει πλήρως».

Οι Αρχές του Μαυρίκιου είχαν αρχικά αποκλείσει το πλοίο «για να αποφευχθούν τυχόν κίνδυνοι για την υγεία».

Οι επιβάτες εμφάνισαν ήπια συμπτώματα στομαχικής ασθένειας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Νότια Αφρική, δήλωσε εκπρόσωπος της Norwegian Cruise Line Holdings.

Η Μέρι Φρανκοβίλια Ντις 69 ετών, επιβάτης του Norwegian Dawn, δήλωσε στο BBC ότι παρά την καθυστέρηση η ατμόσφαιρα στο πλοίο ήταν «αρκετά ήρεμη».

Οι επιβάτες θα υποβληθούν σε έλεγχο από τις υγειονομικές Αρχές κατά την αποβίβασή τους από το πλοίο. Το Υπουργείο Υγείας θα παράσχει ιατρική βοήθεια για όλους στο σημείο αποβίβασης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...