Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Κίεβο: Βρέθηκαν εκεί Τριντό και Μελόνι- Υπέγραψαν συμφωνίες με τον Ζελένσκι (Βίντεο - Εικόνες)

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο, στη δεύτερη επέτειο της ρωσικής εισβολής στην χώρα του, την υπογραφή διμερών συμφωνιών ασφαλείας με τον Καναδά και την Ιταλία, τη στιγμή που το Κίεβο προσδοκά να εδραιώσει τις δυτικές του συμμαχίες έχοντας προχωρήσει σε αντίστοιχες συμφωνίες ασφαλείας με σειρά χωρών, ανάμεσά τους η Γερμανία και η Γαλλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


«Σήμερα, η Ουκρανία είναι σαφώς ισχυρότερη από ό, τι εδώ και δύο χρόνια» κατά την έναρξη του πολέμου, έγραψε ο πρόεδρος Ζελένσκι στο Telegram χαιρετίζοντας την σύναψη με τον Καναδά «μίας συμφωνίας που ενισχύει την θέση του λαού μας και ιδιαίτερα των στρατιωτών μας».

addressed the leaders of the G7, the world's largest democracies. I thanked them for the past two years. The terrible day of February 24th, and all of the horror brought on by Russia, did not deprive Ukraine of a normal future. Everyone should remember that imperial ambitions and revanchism can only be defeated alongside those who are infected with them, and that such an outcome paves the way for true security and democratic progress. We now often hear that history is watching, and this is absolutely true.


Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό που επισκέφθηκε το Κίεβο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δημοσίευσε βίντεο από την υποδοχή της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι

Το πρωθυπουργικό γραφείο του Καναδά ανακοίνωσε ότι το κείμενο της συμφωνίας περιλαμβάνει σημαντικές και μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις του Καναδά για την συνέχιση της υποστήριξης της Ουκρανίας.

Συνολικά, ο Καναδάς θα χορηγήσει στην Ουκρανία περί τα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας το 2024, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Ζελένσκι είχε ανακοινώσει την υπογραφή διμερούς συνεργασίας ασφαλείας με την Ιταλία, η πρωθυπουργός της οποίας, Τζόρτζια Μελόνι, επίσης επισκέφθηκε σήμερα την Ουκρανία.

«Το έγγραφο αυτό θέτει στέρεες βάσεις μίας μακροπρόσθεσμης σύμπραξης ασφαλείας ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ιταλία», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ