Κόσμος

Πολωνία: Μακριά από συμφωνία για τις εισαγωγές ουκρανικών αγροτικών προϊόντων Βαρσοβία και Κίεβο

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού της Πολωνίας.

«Όπως είναι η κατάσταση των συζητήσεων δεν μας επιτρέπει να πούμε ότι έχουμε μια ικανοποιητική λύση για την πολωνική πλευρά ή τους Πολωνούς αγρότες. Απέχουμε μακράν από μια τέτοια συμφωνία», δήλωσε ο Γιαν Γκάμπριετς αφότου ο Ουκρανός πρωθυπουργός μετεβη σε συνοριακό φυλάκιο ελπίζοντας μάταια να συναντήσει Πολωνούς αξιωματούχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας έστειλε σήμερα τον πρωθυπουργό Ντένις Σμιχάλ στα σύνορα για να προσπαθήσει να βρει λύση στην κρίση μεταξύ των χωρών, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε συνάντηση με Πολωνούς αξιωματούχους.

Ουκρανία: Κλιμάκιο της κυβέρνησης στα αποκλεισμένα από Πολωνούς αγρότες σύνορα

«Δυστυχώς, μέχρι τώρα δεν υπάρχει ουκρανική πρόταση που να μας επιτρέπει να ελπίζουμε σε μια έξοδο από το αδιέξοδο στις εμπορικές σχέσεις», δήλωσε ο Γκάμπριετς.

«Μια συνάντηση αυτού του τύπου δεν έχει, κατά τη γνώμη μας, νόημα αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε, όταν ρωτήθηκε για την απουσία της πολωνικής πλευράς σε μια συνάντηση με τον Ουκρανό πρωθυπουργό στα σύνορα.

«Δεν υπάρχουν αμοιβαία ικανοποιητικές λύσεις και είναι ανώφελο να διοργανωθεί μια συνάντηση για να επιβεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει συμβιβασμός», τόνισε.

Την Πέμπτη, ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ υπενθύμισε ότι μια συνάντηση μεταξύ της πολωνικής και της ουκρανικής κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί «όπως συμφωνήθηκε» στις 28 Μαρτίου στη Βαρσοβία.

Ο επικεφαλής της πολωνικής κυβέρνησης διαβεβαίωσε ότι είναι «σε μόνιμη επαφή» με τον Ουκρανό ομόλογό του.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ