Κόσμος

Ισπανία: Τριήμερο εθνικό πένθος στη Βαλένθια μετά την πυρκαγιά στην πολυκατοικία

Σύμφωνα με την Μαρία Χοσέ Καταλά δήμαρχο της Βαλένθια, υπάρχουν από 9 έως 15 άτομα που δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη, σύμφωνα με το Reuters. Παρά το γεγονός πως η φωτιά έχει πλέον σβήσει οι θερμοκρασίες εντός του κτιρίου είναι πολύ υψηλές με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι πυροσβέστες να μπουν μέσα και να ερευνήσουν για τους αγνοούμενους. Μεταξύ των αγνοούμενων είναι μια τετραμελής οικογένεια, εκ των οποίων ένα αγοράκι τριών ετών και ένα κοριτσάκι 15 ημερών, σύμφωνα με τοπικές αναφορές.

Η Βαλένθια κήρυξε τριήμερο πένθος στη μνήμη των 4 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους. 

Η πυρκαγιά πήρε τρομακτικές διαστάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν. 

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, βρέθηκε στη Βαλένθια και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Εκ μέρους της Κυβέρνησης θέλω να μεταφέρω την αλληλεγγύη, τη στοργή και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων. Θέλω να ευχαριστήσω τους δημοσίους υπαλλήλους για το εξαιρετικό έργο τους, ρισκάροντας ακόμη και τη ζωή τους. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε, να δείξουμε τη δέσμευσή μας και την αλληλεγγύη της ισπανικής κοινωνίας στο σύνολό της» ανέφερε ο Πέδρο Σάντσεθ.

Σύμφωνα με την El Pais, το συγκρότημα των κατοικιών που έπιασε φωτιά στη Βαλένθια ολοκληρώθηκε το 2008, από μια εταιρεία που χρεοκόπησε δύο χρόνια αργότερα. Το συγκρότημα, είχε συνολικά 138 διαμερίσματα των 1-3 υπνοδωματίων καιαποτελούνταν από δύο κτίρια: ένα 10ωροφο και ένα 14ώροφο, που ενώνονταν με ανελκυστήρα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ