φον ντερ Λάιεν
Κόσμος

Φον ντερ Λάιεν: Θετική στην ιδέα να διοριστεί ένας ευρωπαίος επίτροπος Άμυνας

Μια νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή -η οποία θα περιλαμβάνει, όπως και η σημερινή, 27 μέλη, δηλαδή ένα από κάθε κράτος- θα σχηματισθεί μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου για την ανανέωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

"Εναπόκειται στον επικεφαλής αυτής της Επιτροπής να αποφασίσει τη σύνθεση του σώματος (των επιτρόπων) και τους συγκεκριμένους ρόλους" που θα πρέπει να κατανεμηθούν, υπενθύμισε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων μια εκπρόσωπος της Κομισιόν.

"Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η πρόεδρος φον ντερ Λάιεν υποδέχεται θετικά, πολύ θετικά αυτή την ιδέα" να υπάρξει ένας επίτροπος αφιερωμένος στην Άμυνα, καθώς δεν υφίσταται μέχρι τώρα τέτοια συγκεκριμένη θέση, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται "απλώς για ένα σχόλιο εκ μέρους της".

Σύμφωνα με ένα συντηρητικό γερμανό αξιωματούχο, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενδέχεται να ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι πρόκειται να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία.

Ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν είναι αυτή τη στιγμή αρμόδιος για την αμυντική βιομηχανία, την οποία προσπαθεί να ενισχύσει μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι δηλώσεις του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να μην υπερασπίζεται πλέον τις χώρες του ΝΑΤΟ που αποφεύγουν να επενδύσουν στην άμυνά τους, έχουν εξάλλου επαναφέρει τις τελευταίες ημέρες τη συζήτηση για την ενίσχυση της "στρατηγικής αυτονομίας" της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ