Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Θεομηνία στην Κύπρο: Ανεμοστρόβιλος παρέσυρε τα πάντα στο διάβα του - 156 κλήσεις για σπίτια στη Λεμεσό (Βίντεο)

Μέχρι στιγμής, έχουν ληφθεί 156 κλήσεις για σπίτια τα οποία έχουν υποστεί ζημιές, ενώ η καταγραφή ζημιών συνεχίζεται, αφού αρμόδιοι της Επαρχιακής Διοίκησης πραγματοποιούν αυτοψία στην πόλη. Μέχρι τις 11:00 σήμερα τα εισερχόμενα αιτήματα αφορούσαν:

  • 156 Κατοικίες εκ των οποίων έχουν ήδη καταγραφεί οι ζημιές στις 81
  • 2 Πολυκατοικίες
  • 8 Επαγγελματικά Υποστατικά εκ των οποίων έχουν ήδη καταγραφεί οι ζημιές στα 3
  • 24 Οχήματα
  • 1 Εκκλησία (Προφήτη Ηλία  Στη Γερμασόγεια)

Η καταιγίδα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (14/2), μεταξύ των ωρών 02:30-03:30 π.μ. στη Λεμεσό, καταγράφηκε από τον Σταθμό Ατμοσφαιρικής Τηλεπισκόπησης του Κέντρου Αριστείας ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cyprustimes.com, σε διάφορες περιοχές της επαρχίας εκτός από το χαλάζι που έπεσε, σχηματίστηκε και ανεμοστρόβιλος στον ουρανό, ο οποίος παρέσυρε τα πάντα στο διάβα του.

Ο Σταθμός κατέγραψε ρυθμό βροχόπτωσης που έφτανε τα 90mm/h, με περισσότερα από 300 σωματίδια βροχής και χαλαζιού να σημειώνονται εντός 30 δευτερολέπτων,όπως αναφέρει το iellada.gr.

Η ταχύτητα του ανέμου έφτανε μέχρι και τα 70km/h, ενδεικτική της μέσης ταχύτητας των ανεμοστρόβιλων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...