Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών πρότεινε ο Αλβανός εισαγγελέας για τον Μπελέρη

Οδεύουμε προς τον τραγικό επίλογο της υπόθεσης και όπως όλα δείχνουν το σχέδιο του Ράμα θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Ποινή φυλάκισης 2 ετών και 6 μηνών για τον Φρέντι Μπελέρη πρότεινε ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου στα Τίρανα. Ο εισαγγελέας έκρινε ένοχο τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας για «ενεργή διαφθορά».

Επίσης, ένοχο έκρινε τον συνεργάτη του Φρέντι Μπελέρη, Παντελή Κοκαβέση, προτείνοντας ποινή ενός έτους, αλλά με ανασταλτικό χαρακτήρα λόγω των προβλημάτων υγείας.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας είπε πως η δίκη είναι πολιτική. «Με καταδικάζετε σε μια πολιτική φυλακή. Δεν με αφήνετε να ορκιστώ και να είμαι κοντά στον λαό της Χειμάρρας. Κάποιοι έχουν πλαστογραφήσει στοιχεία και με εμφανίζουν κατηγορούμενο» είπε ο κ. Μπελέρης.

Εάν δεν αλλάξει κάτι στο εφετείο, θα έχει κατορθώσει να κρατήσει τον έλεγχο του δήμου της Χιμάρας παρόλο που έχασε στις εκλογές και θα «βγάλει» από το προσκήνιο τον εκλεγμένο δήμαρχο Φρέντη Μπελέρη αφήνοντας τον στη φυλακή και στερώντας του το δικαίωμα να μπορέσει να ξαναπολιτευθεί. 

Το επόμενο επεισόδιο θα εκτυλιχθεί στις 22 Φεβρουαρίου με τις αγορεύσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης του Φρέντι Μπελέρη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ