Κόσμος

Βαθολομαίος: Συλλυπητήριο τηλεφώνημα για την επίθεση στην Σάντα Μαρία

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε την ένοπλη δολοφονική επίθεση που συνέβη κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης θείας λειτουργίας στη ρωμαιοκαθολική εκκλησία της Σάντα Μαρία, στον Βαθυρρύακα του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον ρωμαιοκαθολικό επίσκοπο της Πόλης, Μασιμιλίανο Παλινούρο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε τη συμπαράσταση και τα θερμά συλλυπητήρια του ιδίου προσωπικώς και της Μητρός Εκκλησίας προς την οικογένεια του θύματος και συνολικά προς την ρωμαιοκαθολική κοινότητα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι αρμόδιες αρχές θα πράξουν ό,τι είναι απαραίτητο για τη διαλεύκανση του τραγικού γεγονότος, και επισήμανε ότι ουδείς πρέπει να επιτρέψει στον φόβο να επικρατήσει σε βάρος της κοινωνικής ειρήνης και της αρμονικής συνύπαρξης των θρησκευτικών κοινοτήτων στη χώρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...