Κόσμος

Αργεντινή: Ο πρόεδρος Μιλέι αποκάλεσε «κομμουνιστή δολοφόνο» τον Kολομβιανό ομόλογό του

Η Κολομβία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στην Αργεντινή για διαβουλεύσεις, αφότου ο πρόεδρος Χαβιέρ Μιλέι αποκάλεσε τον Κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «κομμουνιστή δολοφόνο», σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το protothema.gr

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην δημοσιογράφο Πατρίσια Χανιότ, ο πρόεδρος της Αργεντινής αποκάλεσε τον Πέτρο «κομμουνιστή δολοφόνο που καταστρέφει την Κολομβία». Η δημοσιογράφος κοινοποίησε τη συνέντευξη στο κανάλι της στο YouTube.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει «αγενή και ανεύθυνα» τα σχόλια του Χαβιέρ Μιλέι, υπογραμμίζοντας ότι «παραβιάζουν τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας, κατανόησης και συνεργασίας που ενώνουν ιστορικά την Κολομβία και την Αργεντινή».

Μετά την εκλογή του ακραίου φιλελεύθερου Μιλέι στην προεδρία, επιδεινώθηκαν οι σχέσεις μεταξύ της Αργεντινής και της Κολομβίας, όπου τον Αύγουστο του 2022 ορκίστηκε για πρώτη φορά αριστερός πρόεδρος.

«Μας επιτίθενται ως κομμουνιστές, ως σοσιαλιστές, (υποστηρίζοντας) ότι το κράτος θέλει να ελέγξει τα μέσα παραγωγής. Φυσικά, όσοι μας επιτίθενται δεν έχουν ιδέα τι είναι κομμουνισμός, τι είναι σοσιαλισμός», είπε ο πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο σε στελέχη της κολομβιανής κυβέρνησης, αναφερόμενος στα σχόλια του Μιλέι. Η κυβέρνηση της Κολομβίας θέλει ο λαός να ελέγχει τα μέσα παραγωγής, όχι το κράτος, συμπλήρωσε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ