Κόσμος

Πορτογαλία: Αστυνομικοί διαδηλώνουν με αίτημα μεγαλύτερες αμοιβές (Εικόνες)

Στη Λισαβόνα διαδήλωσαν πολλοί αστυνομικοί έχοντας ως αίτημα μεγαλύτερες απολαβές ενώ μάλιστα απαιτούν από την κυβέρνηση να προβεί στις ίδιες αυξήσει με την προηγούμενη κυβέρνηση της Πορτογαλίας σχετικά με το επίδομα επικινδυνότητας που χορήγησε στη δικαστική αστυνομία (PJ).

Οι διαδηλωτές, που ήταν εκτός υπηρεσίας και φορούσαν πολιτικά, συγκεντρώθηκαν σε πλατεία στο κέντρο της Λισαβόνας και ξεκίνησαν μια σιωπηλή πορεία προς το Κοινοβούλιο, όπου σκόπευαν μόνο να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο.

Στα τέλη Νοεμβρίου, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα, αλλά ενώ εξακολουθούσε να έχει εξουσίες για τη λήψη αποφάσεων, η κυβέρνηση ενέκρινε αυξήσεις του μισθού επικινδυνότητας για την PJ που μπορεί να φτάσουν σχεδόν τα 700 ευρώ τον μήνα. Οι αυξήσεις έχουν αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο του 2023.


Έκτοτε, σύμφωνα με το protothema.gr, οι αξιωματικοί της Αστυνομίας Δημόσιας Ασφάλειας (PSP) και τα μέλη της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Φρουράς (GNR) - η οποία περιπολεί τους αυτοκινητόδρομους και τις αγροτικές περιοχές - πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις κατά της διαφορετικής μεταχείρισης. Προσθέτουν ότι τα μέλη της PSP και της GNR «πρακτικά είχαν τις ίδιες αρμοδιότητες με εκείνα της PJ».

 

Η συνδικαλιστική ένωση των αστυνομικών δηλώνει ότι ο μέσος μισθός επικινδυνότητας στην PSP κυμαίνεται σήμερα μεταξύ 380 και 420 ευρώ το μήνα, ενώ στην PJ έχει φτάσει τα 1.000 ευρώ.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Reuters, ο υπουργός Εσωτερικών Ζοζέ Λουίς Καρνέιρο δήλωσε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να αποφασίζει για τις αυξήσεις των μισθών. Αποφάσεις θα λάβει η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 10ης Μαρτίου, πρόσθεσε.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...