Κόσμος

Συγκλονιστικό: Δείτε την ιστορία της γυναίκας που μεγάλωσε μαζί με πίθηκους αφού εγκαταλείφθηκε στη ζούγκλα (Βίντεο)

Η συγκλονιστική ιστορία της Marina Chapman, μιας γυναίκας η οποία υποστηρίζει ότι την ανέθρεψαν πίθηκοι αφού απήχθη και εγκαταλείφθηκε στη ζούγκλα της Κολομβίας σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, είναι μια ιστορία που μετριάζει τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Το αξιοσημείωτο ταξίδι της, το οποίο περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια στο βιβλίο της «Το κορίτσι χωρίς όνομα» του 2013, αναφέρει ένα συναρπαστικό ταξίδι στη ζωή, από μια οδυνηρή παιδική εμπειρία σε μια ζωή ανθεκτικότητας και επιβίωσης.

Σύμφωνα με το gazzetta.gr, η ζωή της γυναίκας πήρε μια αδιανόητη τροπή όταν, στην τρυφερή ηλικία των τεσσάρων ετών, απήχθη από το χωριό της, σε μια αγροτική περιοχή της Κολομβίας. Σε μια εποχή που οι συμμορίες εμπορίας παιδιών ήταν ανεξέλεγκτες στη χώρα, η Μαρίνα θυμάται έντονα τη στιγμή της απαγωγής της: ένα χέρι κάλυψε το στόμα της με ένα λευκό μαντήλι και στη συνέχεια την πήραν δύο άτομα. Η δοκιμασία της γυναίκας πήρε μια πιο παράξενη τροπή όταν την εγκατέλειψαν στην πυκνή ζούγκλα, αφήνοντάς την να τα βγάλει πέρα μόνη της. Χωρίς ανθρώπινη επαφή και σε τόσο νεαρή ηλικία, οι πιθανότητες επιβίωσής της ήταν ελάχιστες. Ωστόσο, αυτό που ακολούθησε είναι μια ιστορία που αμφισβητεί την αντίληψή μας για την ανθρώπινη προσαρμοστικότητα και τα όρια μεταξύ των ειδών.

Σύμφωνα με τη Marina Chapman, στην επιβίωσή της βοήθησε μια ομάδα πιθήκων, από τις οποίες ισχυρίζεται ότι ανατράφηκε. Με την πάροδο του χρόνου, λέει ότι ήρθε πιο κοντά με αυτά τα πρωτεύοντα θηλαστικά, μαθαίνοντας από αυτά και τελικά έγινε αποδεκτή ως μέλος της ομάδας τους. Ο απολογισμός της προσαρμογής της στη ζωή με τους πιθήκους είναι εκπληκτικός. Έμαθε να αναγνωρίζει διαφορετικούς ήχους και σήματα, καταλαβαίνοντας ποιοι από αυτούς σηματοδοτούν κίνδυνο και ποιοι προαναγγέλλουν τροφή.

Η Marina Chapman περιγράφει τη διαδικασία μάθησής της στη ζούγκλα ως σταδιακή και διαισθητική. Παρακολουθούσε τις μαϊμούδες και μιμούνταν τις ενέργειές τους, μαθαίνοντας ποιους ήχους έπρεπε να προσέχει και ποιους να αγνοεί. Αυτός ο τρόπος ζωής ήταν ο κανόνας της για χρόνια, διαμορφώνοντας την πρώιμη παιδική της ηλικία με τον πιο αντισυμβατικό τρόπο.

Πέντε χρόνια μετά την απαγωγή της, η ζωή της πήρε άλλη μια δραματική τροπή. Βρέθηκε από κυνηγούς, αλλά η επιστροφή της στην ανθρώπινη κοινωνία δεν ήταν ένα απλό ταξίδι προς την ασφάλεια. Η ίδια ισχυρίζεται ότι την πήγαν σε έναν οίκο ανοχής στην Κουκούτα, γεγονός που υποδηλώνει τη μετάβαση από τη μία μορφή επιβίωσης στην άλλη.

Σήμερα, 73 ετών, η ιστορία της ζωής της Marina Chapman, όσο απίστευτη κι αν ακούγεται, μιλάει για την ανθρώπινη ανθεκτικότητα. Οι εμπειρίες της, όπως τις αφηγείται στο βιβλίο της, προσφέρουν μια μοναδική προοπτική για την επιβίωση, την προσαρμοστικότητα και τις βαθιές συνδέσεις μεταξύ ανθρώπων και ζώων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ