Κόσμος

Συναγερμός στην Κίνα για χιονοθύελλες και πολικές θερμοκρασίες - Εντυπωσιακό βίντεο από το Σινικό Τείχος στα λευκά

Ένα από τα πιο σφοδρά κύματα ψύχους έχει σαρώσει τη βόρεια Κίνα με κύρια χαρακτηριστικά τα χιόνια και τις πολικές θερμοκρασίες. Μάλιστα οι αρχές στο Πεκίνο που έχει πληγεί από την κακοκαιρία εξέδωσαν τη δεύτερη υψηλότερη προειδοποίηση για τις χιονοθύελλες.

Συγκεκριμένα οι αρχές της πρωτεύουσας εξέδωσαν τη δεύτερη υψηλότερη προειδοποίηση κινδύνου για χιονοθύελλες που θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι αύριο, Πέμπτη--τη μοναδική τέτοια προειδοποίηση μέχρι στιγμής στη χώρα.

Για να αποφευχθεί το χάος από τον αναμενόμενο γύρο χιονοπτώσεων "διαρκείας", η πόλη αυτή των σχεδόν 22 εκατομμυρίων κατοίκων έκλεισε όλα τα σχολεία από σήμερα και επέβαλε τηλεκπαίδευση.

Οι επιχειρήσεις κλήθηκαν να προσφέρουν στους υπαλλήλους τους ευέλικτες εργασιακές συνθήκες και τους ζήτησαν να αποφύγουν τις μετακινήσεις. Αξιοθέατα στο ορεινό και δυτικό τμήμα της χώρας έχουν προσωρινά κλείσει.

Κάποιες σιδηροδρομικές συνδέσεις με βασικές πόλεις, όπως το εμπορικό κέντρο της Σανγκάης, η Χανγκζού και η Ουχάν, ανεστάλησαν. Τα τρένα που εξακολουθούν να κυκλοφορούν κινούνται με μικρότερη ταχύτητα προκαλώντας καθυστερήσεις. Ωστόσο το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου παραμένει σε λειτουργία.

Το Πεκίνο αναμένει θερμοκρασίες έως και μείον 18 βαθμούς Κελσίου αυτό το σαββατοκύριακο σε σχέση με τον μέσο όρο στα μέσα Δεκεμβρίου που είναι οι μείον 8 .

Ακόμη και η Σανγκάη στα νότια, που τώρα έχει καλοκαιρία με 20 βαθμούς Κελσίου, αναμένεται να αντιμετωπίσει κακοκαιρία και το θερμόμετρο το Σάββατο και την Κυριακή να δείξει έως και μείον 4.

Περισσότεροι από 6.000 διασώστες βρίσκονται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο έκτακτων οδικών διασώσεων και τουλάχιστον 5.800 εκχιονιστικά μηχανήματα και εξοπλισμός για την απομάκρυνση του χιονιού είναι στη διάθεσή τους.

Οι αρχές της πόλης επιστράτευσαν εθελοντές για να καθαρίσουν το χιόνι από τους δρόμους με φτυάρια πέραν των 73.000 υπαλλήλων που είναι επιφορτισμένοι με αυτή τη δουλειά. Επίσης ζήτησαν να αυξηθεί η θερμοκρασία στα συστήματα εσωτερικής θέρμανσης.

Να σημειωθεί πως ο Οκτώβριος ήταν ένας από τους θερμότερους μήνες στο Πεκίνο εδώ και δεκαετίες, σε μια χρονιά με ακραία καιρικά φαινόμενα.

Κι ενώ η βόρεια Κίνα αντιμετωπίζει ψυχρότερες από το συνηθισμένο καιρικές συνθήκες, η Χανγκτζού θα ξεκινήσει επισήμως τον χειμώνα στις 16 Δεκεμβρίου, με δύο εβδομάδες καθυστέρηση -- το αργότερο χρονικά από το 1951 που ξεκίνησαν να κρατούνται αρχεία.

Η πόλη, που βρίσκεται κοντά στη Σανγκάη, πρέπει να καταγράψει για πέντε συναπτές ημέρες θερμοκρασίες μείον 10 βαθμούς Κελσίου για να κηρύξει την έλευση του χειμώνα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...