Κόσμος

Meta: Ο Ζούκερμπεργκ πούλησε μετοχές για 1η φορά μετά από 2 χρόνια

Σύμφωνα με το Βloomberg, ο συνιδρυτής της Meta «ξεφορτώθηκε» 682.000 μετοχές αξίας σχεδόν 185 εκατομμυρίων δολαρίων τον Νοέμβριο, κάτι που είχε να συμβεί από τον ίδιο μήνα, το 2021.

Η Meta εκτινάσσεται 172% από την αρχή του έτους έως τα τέλη Νοεμβρίου, ξεπερνώντας όλες τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ εκτός της Nvidia.

Υπενθυμίζεται πως ο Ζούκερμπεργκ πουλούσε τακτικά «πακέτα» μετοχών της Meta την περασμένη δεκαετία, αλλά δεν πούλησε ούτε μία μετοχή το 2022, όταν τα καταστροφικά τριμηνιαία αποτελέσματα έφεραν μεγάλες χρηματιστηριακές απώλειες για τον τεχνολογικό κολοσσό.

Η μετοχή της Meta φλερτάρει πλέον με το ιστορικό ρεκόρ που σημειώθηκε το 2021, όταν ο «Ζουκ» και το φιλανθρωπικό του ίδρυμα, Chan Zuckerberg Initiative, πούλησαν περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια μετοχών της εταιρείας Menlo Park, με έδρα την Καλιφόρνια. Ο 39χρονος με περιουσία 117,7 δισ. δολάρια εξακολουθεί να κατέχει περίπου το 13% της Meta.

Ο Ζούκερμπεργκ και η 38χρονη σύζυγός του Πρισίλα Τσαν έχουν δεσμευτεί στο παρελθόν να διαθέσουν το 99% του πλούτου τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως η προώθηση της ισότητας και η θεραπεία ασθενειών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ