Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Αλβανία - Νέα ένταση στη Βουλή: Προσπάθησαν να βάλουν φωτιά σε καρέκλες (βίντεο)

Νέο σκηνικό έντασης επικράτησε σήμερα το πρωί (04/12) στη Βουλή της Αλβανίας, όταν βουλευτές της Αντιπολίτευσης αρνήθηκαν να υποβληθούν σε σωματικό έλεγχο από τα μέλη της ασφάλειας του κτιρίου, σύμφωνα με το reader.gr

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης της Αλβανίας θεώρησαν μεγάλη προσβολή να υποβληθούν σε σωματικό έλεγχο, για να μπουν στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Δείτε βίντεο του ΑΝΤ1:

Στο σημείο δεν επήλθε μόνο ένας διαπληκτισμός, αλλά οι αστυνομικοί φέρεται να δέχθηκαν σωματική επίθεση από τους βουλευτές του Σαλί Μπερίσα, με έναν εξ αυτών να φτιάχνει σύμπλεγμα με καρέκλες μπροστά στο βήμα της Βουλής, και έβαλε φωτιά για να τις κάψει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως είπε, ήθελε να διαμαρτυρηθεί για την «κατάντια του Κοινοβουλευτισμού στην Αλβανία».

Η κατάσταση στη Βουλή της Αλβανίας επιδεινώθηκε, όταν η πρόεδρος του Σώματος τον απέβαλε από την αίθουσα, με εκείνον να μην υπακούει και με τους συναδέλφους του να πετούν καπνογόνα.

Άξιο αναφοράς είναι ότι μέχρι το μεσημέρι, που διεκόπη κάθε εργασία του Σώματος και με καθυστέρηση, η ατμόσφαιρα στον χώρο του Κοινοβουλίου ήταν αρκετά αποπνικτική.

Υπενθυμίζεται πως πριν από –περίπου– δύο εβδομάδες επικράτησε νέα ένταση στο Κοινοβούλιο της Αλβανίας, κατά τη διάρκεις της συζήτησης για τον νέο προϋπολογισμό της χώρας.

Η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο του προϋπολισμού στην Αλβανία τέθηκε σε προσωρινή αναβολή, καθώς βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης άναψαν καπνογόνα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ