Κόσμος

Μαλάουι: Πούλησαν 12χρονη για 8 ευρώ - Έγινε μητέρα στα 13 της

Μια τέτοια ιστορία φέρνει στη δημοσιότητα το BBC και έχει πρωταγωνίστρια την, τότε, 12 ετών, Ταμάρα. Η Ταμάρα γεννήθηκε σε αγροτική οικογένεια, η οποία προφανώς είχε μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Όταν οι γονείς της αρρώστησαν και πέθαναν, ανέλαβε την κηδεμονία της η γιαγιά της. Έναν μήνα αργότερα, επιστρέφοντας από το σχολείο η γιαγιά της της είπε ότι έπρεπε να παντρευτεί έναν άνδρα τον οποίο δεν είχε γνωρίσει ποτέ και μάλιστα πλήρωσε 8 ευρώ για να την κάνει σύζυγό του!

Ο γάμος έγινε και τότε το κορίτσι έζησε τη δική του κόλαση καθώς σε ηλικίας 12 ετών δεχόταν συστηματική κακοποίηση. «Η ζωή ήταν δύσκολη γιατί ο άντρας ήταν μεγαλύτερος. Με κακοποιούσε σωματικά δαγκώνοντάς με κάθε φορά που έκανα κάτι λάθος», ανέφερε η Ταμάρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το παιδί νόμιζε πως είχε λυτρωθεί, όταν κάποιος ειδοποίησε τις υπηρεσίες Πρόνοιας, με τον σύζυγό της να τρέπεται σε φυγή και την Ταμάρα να επιστρέφει στο σχολείο. Ωστόσο λίγες εβδομάδες αργότερα διαπιστώθηκε πως είναι έγκυος!

Η Ταμάρα γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι.

«Είναι στο σπίτι και τα πάει καλά με τον μικρό της. Η οικογένειά της είναι πολύ χαρούμενη για τον ερχομό του» λέει ο Caleb Ng’ombo, λέει ο επικεφαλής της ΜΚΟ People Serving Girls At Risk.

«Έχει την υποστήριξη της κοινότητας και της θείας της, αλλά η πραγματική δουλειά ξεκινά τώρα. Θα ήταν καλύτερα για εκείνη να επιστρέψει στο σχολείο αλλά πρέπει επίσης να στηρίξει το παιδί της» προσθέτει.

Η μεγάλη ελπίδα της Ταμάρα, όπως λέει η ίδια, είναι ο γιος της, Πρινς, να μπορέσει να τελειώσει το σχολείο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Απόλυτη συνεργασία με τους Γάλλους-Τέσσερα ελληνικά Rafale σε επίπονη αεροπορική άσκηση στη Γαλλία με την επωνυμία «Volfa 2024»

Η αεροπορική άσκηση είναι ιδιαίτερα απαιτητική κατά την διάρκεια της οποίας εκτελούνται σύνθετες αεροπορικές αποστολές...