Κόσμος

Θέλει να γίνει πρόεδρος της Ρωσίας! Mητέρα και επίδοξη πολιτικός: «Ο φόβος είναι παρών, αλλά δεν πρέπει να νικήσει»

Όλα τα βλέμματα είνα στραμμένα στην 40χρονη Γεκατερίνα Ντουντσόβα από τη Ρωσία, μητέρα τριών παιδιών, η οποία σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία.

Μεταξύ των θέσεών της, η Ντουντσόβα θεωρεί πως το Κρεμλίνο θα πρέπει να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, να απελευθερώσει όλους τους πολιτικούς κρατούμενους και να προχωρήσει σε ευρεία μεταρρύθμιση για να αποτρέψει το επικείμενο τελειωτικό «σχίσμα» ανάμεσα στη Ρωσία και στη Δύση. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν πρέπει να νικήσει ο φόβος»

Πάνε περισσότερα από 30 χρόνια από τότε που η πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, το 1991, γέννησε ελπίδες ότι η Ρωσία θα μετατρεπόταν σε μια σύγχρονη δημοκρατία. Πρόσφατα, η 40χρονη Ντουντσόβα μιλάει στο Reuters από την Μόσχα, δηλώνοντας φοβισμένη.

«Ο φόβος είναι παρών, αλλά είναι συνειδητός», λέει η Ντουντσόβα, η οποία αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε την επιθυμία της να είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές τον Μάρτιο του 2024.

«Οποιοσδήποτε σώφρων άνθρωπος έκανε αυτό το βήμα θα φοβόταν, αλλά δεν πρέπει να νικήσει ο φόβος», τόνισε μιλώντας στο Reuters. Είπε επίσης πως χρησιμοποιεί πολύ προσεκτικά τις λέξεις στις τοποθετήσεις της, λόγω των σκληρών νόμων λογοκρισίας που επικρατούν στη Ρωσία, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δίωξη όσων επικρίνουν αυτό που το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όταν αναφέρεται στην εισβολή στην Ουκρανία.

Mητέρα και επίδοξη πολιτικός

Η 40χρονη είναι διαζευγμένη, πρώην τηλεοπτική δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Μιλώντας ακόμα και στο έγκριτο μέσο, η Ντουντσόβα αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει τη λέξη «πόλεμος» για να περιγράψει την αιματηρότερη σύγκρουση στην Ευρώπη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Αργά ή γρήγορα κάθε ένοπλη σύγκρουση τελειώνει και ελπίζω ότι θα τελειώσει το συντομότερο δυνατό. Ο κόσμος έχει κουραστεί πολύ με αυτό που γίνεται. Αλλά η κούραση δεν εκφράζεται». τοποθετήθηκε η Γεκατερίνα, η οποία χρειάζεται να συγκεντρώσει 300.000 υπογραφές για να της επιτραπεί να είναι υποψήφια, με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης να την αγνοούν επιδεικτικά.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να είναι υποψήφιος στις εκλογές του Μαρτίου και σε αυτή την περίπτωση είναι βέβαιο ότι θα νικήσει.


 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Το σύγχρονο ελληνικό “πυρπολικό” ΑΡΓΩ που θα σκορπίζει τον πανικό στα τουρκικά πολεμικά στην ανύπαρκτη “Γαλάζια Πατρίδα”

Δρώντας μαζικά σε ικανούς αριθμούς τα μη επανδρωμένα σκάφη του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού θα κτυπούν μέρα και νύχτα...
Ελληνοτουρκικά 0

Η ανάπτυξη του τουρκικού μαχητικού 5ης γενιάς ΚΑΑΝ μπορεί να εξελιχθεί σε "μεγάλη φούσκα"- Οι έξι (6) σημαντικοί λόγοι που το αποδεικνύουν

Η ΕΕ μέσω της  PESCO , καθώς  επίσης και κοινοπραξίες  Ευρωπαϊκών κρατών, επιχειρούν να κατασκευάσουν  μαχητικά σαφώς...