Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

''Η συνέντευξή μας με τον Έλληνα Πρωθυπουργό φαίνεται να έχει ταράξει τη Ντάουνινγκ Στριτ'', δηλώνει η δημοσιογράφος

Διπλωματικό ατόπημα θεωρείται διεθνώς η επιλογή του Βρετανού Πρωθυπουργού (Ρίσι Σούνακ), να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντηση του με τον Έλληνα προθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αιτία, όπως όλα δείχνουν, αποτέλεσε η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο BBC με φόντο τα Γλυπτά του Παρθενώνα, όπου ο Έλληνας Πρωθυπουργός ότι «θα φαίνονταν καλύτερα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Δεν είναι ζήτημα επιστροφής, τα Γλυπτά ανήκουν στην Ελλάδα και εκλάπησαν» είχε πει συμπληρώνοντας: «Για εμάς είναι ζήτημα επανένωσης, πού μπορείς να θαυμάσεις καλύτερα αυτά τα σημαντικά μνημεία. Αν κόβαμε μισή τη Μόνα Λίζα και η μισή ήταν στο Λούβρο, τι θα συνέβαινε;». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ellada24.gr

Η δημοσιογράφος Laura Kuenssberg που πήρε τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη, σχολίασε με καυστικό τρόπο το γεγονός: «Η συνέντευξή μας με τον Έλληνα Πρωθυπουργό φαίνεται να έχει ταράξει τη Ντάουνινγκ Στριτ αρκετά για να ακυρώσει τη συνάντηση του Σουνάκ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τεράστια αντίδραση, δεδομένου ότι αυτό το θέμα είναι μακροχρόνιο μεταξύ των δύο χωρών…» έγραψε στην πλατφόρμα Χ (πρώην Τwitter) η δημοσιογράφος.


 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ