Κόσμος

Πουλούσαν έρωτα μέσω Facebook «μαϊμού» Νιγηριανοί γιατροί και απέσπασαν χιλιάδες ευρώ!

Από την έρευνα προέκυψε ότι τις έπειθαν να τους δώσουν από 1.500 ευρώ μέχρι και 35.000 ευρώ, αποκομίζοντας πάνω από 206.000 ευρώ.

Πρόκειται για έναν 46χρονο, έναν 34χρονο, έναν 38χρονο, δυο 39χρονους, έναν 43χρονο και έναν 49χρονο από τη Νιγηρία καθώς και έναν 31χρονο και έναν 33χρονο από τη Σιέρα Λεόνε.

Ανάμεσά τους και τρεις άνδρες τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί.
Τα ονόματα όμως που φέρονται να χρησιμοποιούσαν ήταν ο πρώτος «Schneider Muller», ο δεύτερος «David» και ο τρίτος «Leonard Norman».

Η δράση τους φέρεται να κράτησε τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2021 έως και τον Οκτώβριο του 2022.

Μάλιστα, με τα θύματά τους είχαν μέσω γραπτών μηνυμάτων τακτική επικοινωνία.

 

Η δικογραφία


Οι Αστυνομικοί του τμήματος προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων, πέρασαν χειροπέδες σε εννέα άτομα, σχηματίζοντας δικογραφία για «Εγκληματική Οργάνωση και Απάτη σε βαθμό κακουργήματος από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση», ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην εν λόγω δικογραφία πως: «Οι δράστες προφασιζόμενοι ότι είτε πρόκειται για ιδιαιτέρως οικονομικά εύρωστα άτομα με ανώτατο κοινωνικό υπόβαθρο και τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους δεν έχουν άμεση πρόσβαση λόγω δέσμευσης αυτών από τη χώρα που τηρούνται, είτε ότι επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα και απαιτείται να καταβάλλουν εισφορές, έπειθαν τα θύματα να καταβάλλουν τμηματικά χρηματικά ποσά (1.500 έως 35.000 ευρώ κάθε φορά) σε λογαριασμούς Ελληνικών τραπεζών, προκειμένου διεκπεραιωθεί το υποτιθέμενο πρόβλημα τους και μετέπειτα να έρθουν στην Ελλάδα να τους συναντήσουν. Με αυτόν τον τρόπο, οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των 206.738,03 ευρώ». 

 

Οι μηνύσεις


Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από μήνυση που κατέθεσε πριν από έναν χρόνο περίπου, την 1η Νοεμβρίου 2022, μια 42χρονη σήμερα γυναίκα και 1,5 μήνα αργότερα, στις 24-12-2022 υπεβλήθη και νέα μήνυση από μια 77χρονη.

Οι δύο αυτές γυναίκες παρέδωσαν στις αστυνομικές Αρχές την ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχαν ανατέλλει με τους δράστες, καθώς και τα αποδεικτικά καταθέσεων στους λογαριασμούς που τους είχαν υποδείξει,όπως αναφέρει το Iefimerida.gr.

Όπως αναφέρεται σε άλλο σημείο της δικογραφίας, «από τη σταχυολόγηση του ήδη συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού καθώς κι από τη διενέργεια ειδικών ανακριτικών πράξεων, μεταξύ αυτών και η άρση τραπεζικού απορρήτου, προέκυψε ότι το συνολικό ποσό κατατέθηκε τμηματικά σε 9 λογαριασμούς Ελληνικών τραπεζών με δικαιούχους άτομα Αφρικανικής καταγωγής (αναφέρονται οι δραστες)».

 

Οι αναλήψεις από ΑΤΜ


Οι δράστες σύμφωνα με πληροφορίες, προέβαιναν σε αναλήψεις των επίμαχων χρηματικών ποσών μέσω ΑΤΜ που βρίσκονται σε περιοχές τόσο του ευρύτερου κέντρου Αθηνών όπως την πλ. Αμερικής, Αχαρνών και Πατησίων, όσο και της Θεσσαλονίκης στην Βασ. Όλγας, Μοναστηρίου, Εγνατίας και Διοικητηρίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ