Κόσμος

Ιταλία: Δεν δίστασε να υποπέσει στην ίδια οδική παράβαση..800 φορές!

Δεν γλίτωσε από τις δαγκάνες της Τροχαίας ένας άνδρας ο οποίος νόμιζε ότι είχε καταφέρει να ξεγελάει τον νόμο.

Πλήρη περιφρόνηση σε κάθε κανόνα οδικής κυκλοφορίας δείχνουν ορισμένοι οδηγοί, οι οποίοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου.Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένας οδηγός από την ιταλική πόλη Μάντοβα, ο οποίος δεν δίστασε να υποπέσει στην ίδια οδική παράβαση όχι μία, ούτε δύο, αλλά… 800 φορές.

Ειδικότερα, ο 21χρονος οδηγός εισερχόταν για μακρύ χρονικό διάστημα στις ζώνες περιορισμένης κυκλοφορίας της πόλης, δίχως το όχημά του να φέρει το απαραίτητο σήμα. Μάλιστα, είχε καταφέρει να γλιτώσει τα πρόστιμα -που αθροιστικά ανέρχονται σε 150.000 ευρώ!- «ξεγλιστρώντας» από τις κάμερες διαπίστωσης της εν λόγω παράβασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Πώς πιάστηκε στα δίχτυα της Τροχαίας


Όσον αφορά στη διαπίστωση των παραβάσεων, αυτή έγινε μάλλον κάπως τυχαία. Οι αστυνομικές αρχές σταμάτησαν τον 21χρονο στο πλαίσιο ενός ελέγχου ρουτίνας, ενώ βρισκόταν πίσω από το τιμόνι μιας Mercedes.

Γρήγορα, οι άνδρες της Τροχαίας διαπίστωσαν οτι το αυτοκίνητο κυκλοφορούσε ενώ ήταν ανασφάλιστο, επιβάλλοντάς του ένα «τσουχτερό» πρόστιμο. Μέχρι το τελευταίο να εξοφλούνταν, ο 21χρονος θα έπρεπε να κρατήσει το ΙΧ του σταθμευμένο σε σημείο της επιλογής του.

Όπως, ωστόσο, αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ο άνδρας δεν συμμορφώθηκε με την επιβληθείσα ποινή, και έκατσε ξανά πίσω από το τιμόνι της Mercedes του.

Για κακή του τύχη, ωστόσο, στο ίδιο ακριβώς σημείο που είχε διαπιστωθεί ότι το ΙΧ του ήταν ανασφάλιστο, τον περίμενε ένας ακόμη έλεγχος. Η Mercedes κατασχέθηκε και μεταφέρθηκε με γερανό σε συνεργείο.

Ο 21χρονος μπήκε για τα… καλά στο «μάτι» των αστυνομικών αρχών, οι οποίες άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι του παραβατικού οδικού παρελθόντος του, διαπιστώνοντας ότι μέσα στα έτη 2022 και 2023 είχε εισέλθει 800 φορές παράνομα σε ζώνες περιορισμένης κυκλοφορίας,αναφέρει το carandmotor.gr.

Σημειώνεται ότι στις ζώνες περιορισμένης κυκλοφορίας (Zona Traffico Limitato) οι οποίες απαντώνται στην Ιταλία επιτρέπεται να εισέλθουν μόνο τα αυτοκίνητα που είναι φιλικότερα στο περιβάλλον, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να μειωθεί η κίνηση και να περιοριστεί η περιβαλλοντική ρύπανση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ