Κόσμος

Σοκαριστικό ιατρικό περιστατικό στο Περού: Σταυρός κόλλησε στον οισοφάγο μωρού

Σε ένα εξαιρετικά σοκαριστικό ιατρικό περιστατικό στο Περού, ένα παιδί δέκα μηνών υπέστη μια επίπονη εμπειρία όταν μια ακτινογραφία αποκάλυψε έναν σταυρό που είχε κολλήσει στον οισοφάγο του. Η ανησυχητική ανακάλυψη έγινε όταν η μητέρα του παιδιού, η Maricarmen Sajami Rosas, παρατήρησε τον κίνδυνο που αντιμετώπιζε το μωρό της και ζήτησε άμεσα ιατρική βοήθεια. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 11 Νοεμβρίου, προκαλώντας κύματα φόβου και ανησυχίας στην οικογένεια.

Οι ακτινογραφίες έδειχναν ξεκάθαρα τον σταυρό να έχει σφηνωθεί μέσα στον λαιμό της μικρής ασθενούς, αποτελώντας σημαντικό κίνδυνο για τη ζωή της. Το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Victor Lazarte Echegaray στο La Libertad ανέλαβε γρήγορα δράση, επιλέγοντας μια ενδοσκοπική διαδικασία για την αφαίρεση του ενοχλητικού αντικειμένου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα gazzetta.gr


Η επέμβαση παρουσίασε μια μοναδική πρόκληση λόγω του σχήματος και του μεγέθους του σταυρού. «Η επέμβαση ήταν πολύ περίπλοκη επειδή επρόκειτο για σταυρό και είχε σφηνωθεί στο ανώτερο τρίτο του οισοφάγου», εξήγησε ο γιατρός Luis Esteves Cabanillas, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την επέμβαση. Παρά την αρχική δυσκολία στην απομάκρυνση του αντικειμένου, η επιμονή και η ικανότητα της ιατρικής ομάδας απέδωσαν καρπούς.

Η ανακούφιση της μητέρας ήταν αισθητή, καθώς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τους γιατρούς, παρομοιάζοντας την επιτυχή επέμβασή τους με «θαύμα» και «ευλογία» που χάρισε στην κόρη της μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Τα λόγια της απηχούσαν το συναίσθημα πολλών γονέων που έχουν αντιμετωπίσει την αγωνία απρόβλεπτων ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται τα παιδιά τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Γαλλική ομάδα μάχης θα ξεκινήσει αποστολή στην Μεσόγειο Θάλασσα-Η Γαλλία προετοιμάζεται για ναυτικό πόλεμο εναντίον Ρωσίας-Τουρκίας;

Ο ρυθμός ανάπτυξης του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και η αδυναμία των Ρώσων στην Μαύρη Θάλασσα ( λόγω ουκρανικών...