Κόσμος

Τουρκικό δίκτυο Haber: Χωρίς το ισραηλινό τάγμα η κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας - ΗΠΑ στην Ξάνθη

Με τίτλο: «Βολές τανκς στη Δυτική Θράκη. Αμερικανικός στρατός πυροβολεί μαζί με τους Έλληνες» το δίκτυο TR Haber αναφέρεται στον Διεθνή Διαγωνισμό Ουλαμών Αρμάτων με πληρώματα, από Ελλάδα και ΗΠΑ, στο πλαίσιο της αυξημένης συνεργασίας των δύο χωρών. Το δημοσίευμα αναφέρεται στην απουσία συμμετοχής δυνάμεων από το Ισραήλ, όπως συνέβη στην προηγούμενη κοινή άσκηση με τις ΗΠΑ τον περασμένο Φεβρουάριο στην Ξάνθη.

«Ο ελληνικός στρατός, που επιδόθηκε σε "αστικό πόλεμο" στη Δυτική Θράκη με Αμερικανούς και Ισραηλινούς στρατιώτες μετά τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου 2023, διεξάγει τώρα ασκήσεις αρμάτων μάχης στην ίδια περιοχή με τους Αμερικανούς, χωρίς το ισραηλινό τάγμα» αναφέρει το τουρκικό δίκτυο, σημειώνοντας πως η άσκηση πραγματοποιείται μόνο με τους Αμερικανούς, και χωρίς το Ισραήλ λόγω των δραματικών γεγονότων στην Γάζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το δημοσίευμα, που αποκαλεί «Τούρκους» τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, σημειώνει πως οι ελληνοαμερικανικές ασκήσεις πραγματοποιούνται στην Ξάνθη «όπου ζουν "Τούρκοι" της Δυτικής Θράκης».

Η διακρατική άσκηση «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – 23/OLYMPIC COOPERATION – 23», ολοκληρώνεται την Παρασκευή 24.22.2023 και πραγματοποιείται στο πλαίσιο σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων, μεταξύ τμημάτων των ΕΔ της Ελλάδας, της Κύπρου, των Η.Π.Α., της Γαλλίας, της Βουλγαρίας και της Γεωργίας, καθώς και συμμετοχής παρατηρητών Συμμάχων και εταίρων, στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Ξάνθης (ΠΒΑΞ) στο Πετροχώρι Ξάνθης.

«Ο αμερικανικός στρατός έχει αναπτύξει χιλιάδες τεθωρακισμένα οχήματα και τανκς στην Αλεξανδρούπολη, που τελευταία μετατρέπεται σε στρατιωτική βάση» σημειώνει το TR Haber, συμπληρώνοντας: «Η Αλεξανδρούπολη προορίζεται να γίνει κέντρο παραγωγής ενέργειας από υγροποιημένο φυσικό αέριο και πώλησής της σε ευρωπαϊκές χώρες»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ