Κόσμος

Φιντάν: Τηλεφωνική επικοινωνία με τους ΥΠ.ΕΞ. Αιγύπτου και Ιορδανίας

Τηλεφωνικές συνομιλίες με τους ομολόγους του της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι, και της Ιορδανίας, Αϊμάν Σαφάντι, είχε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, με αντικείμενο τις εξελίξεις στη Γάζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικές διπλωματικές πηγές, ο Χακάν Φιντάν είχε ξεχωριστές συνομιλίες με τους υπουργούς Εξωτερικών της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, με τους οποίους αντήλλαξε απόψεις όσον αφορά στις δυνατότητες που υπάρχουν προκειμένου να σταματήσουν οι επιθέσεις με στόχο αμάχους στη Γάζα και να επιτευχθεί άμεση κατάπαυση του πυρός.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών συζήτησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι και για τις προσπάθειες να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα μέσω της συνοριακής διάβασης της Ράφα.

Χθες η Άγκυρα προχώρησε στην ανάκληση του πρέσβη της στο Τελ Αβίβ για διαβουλεύσεις λόγω της «απόρριψης από το Ισραήλ των εκκλήσεων για κατάπαυση του πυρός» και των «συνεχιζόμενων επιθέσεων εναντίον αμάχων» στη Γάζα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ