Taurus KEPD 350
Κόσμος

Κακά "μαντάτα" για τους Ουκρανούς! Έξι μήνες χρειάζονται για την ενσωμάτωση των γερμανικών πυραύλων κρουζ Taurus στα Su-24 τους

Μετά από πέντε μήνες από την πρώτη αποκάλυψη ότι η Γερμανία σκέφτεται να προμηθεύσει την Ουκρανία με πυραύλους κρουζ εναέριας εκτόξευσης τύπου Taurus KEPD 350, οι αρχές του Βερολίνου δεν έχουν κινηθεί ακόμη με αυτό το σχέδιο.

Ωστόσο εάν και όταν πραγματοποιηθεί αυτή η ιδέα θα χρειαστούν τουλάχιστον έξι επιπλέουν μήνες για να τροποποιηθούν τα ουκρανικά επιθετικά τζετς τύπου Su-24 Fencer έτσι ώστε να είναι σε θέση να τους μεταφέρουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα θα πρέπει να εξοπλιστούν τα πληρώματα των αεροσκαφών στην παράταξη αυτών των όπλων, σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε και επικαλείται υπεύθυνους της εταιρείας παραγωγής των Taurus.

Πανίσχυρος Πύραυλος! Κακά τα «Μαντάτα» για τους Ουκρανούς

Η σελίδα Janes ανέφερε εχθές συγκεκριμένα τα σχόλια του Joachim Knopf, ο οποίος είναι διευθύνοντας σύμβουλος της Taurus Systems. Η Taurus Systems αποτελεί μία εταιρεία που δημιουργήθηκε από την MBDA Deutschland (το γερμανικό τμήμα της γαλλικής MBDA) και της Saab Bofors Dynamics της Σουηδίας (τμήμα της βρετανικής BAE Systems). 

Ο Taurus KEPD 350, ο οποίος τέθηκε επίσημα σε υπηρεσία για πρώτη φορά στην Γερμανία το 2005, λέγεται πως επιδεικνύει εμβέλεια πυρός περίπου 480 χιλιομέτρων. Ο πύραυλος μεταφέρει μία εκρηκτική κεφαλή δύο σταδίων βάρους μισού τόνου, η οποία ονομάζεται MEPHISTO και σχεδιάστηκα ειδικά για να πλήττει βαθιά ακόμη και πολύ δύσκολους και θωρακισμένους στόχους. Η κεφαλή λέγεται πως διαθέτει την δυνατότητα προγραμματίσιμης πυροδότησης, έτσι ώστε να μπορεί να ανατιναχτεί καθυστερημένα μετά την επαφή με τον στόχο. 

Ο Knopf δήλωσε όμως πως η διαδικασία ενσωμάτωσης του πυραύλου Taurus KEPD 350 στο Su-24 «θα απαιτούσε αρκετούς μήνες», προσθέτοντας πως «η εκπαίδευση πληρωμάτων για την χρήση του όπλου θα διαρκούσε τρείς ή τέσσερεις μήνες».

Η σελίδα Janes ανέφερε πως αυτές οι δύο διαδικασίες θα πραγματοποιούντουσαν παράλληλα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως το όλο πρόγραμμα ενσωμάτωσης θα διαρκούσε τουλάχιστον έξι μήνες πριν μπορέσουν οι ουκρανικές δυνάμεις να παρατάξουν το όπλο Taurus.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουλάχιστον ένα μέρος του στόλου σοβιετικής εποχής Su-24 της Ουκρανίας έχει τροποποιηθεί ήδη για να μπορεί να παρατάσσει τους πυραύλους κρουζ Storm Shadow και SCALP-EG που έστειλαν Βρετανία και Γαλλία στο Κίεβο. Έτσι, το Su-24 θα ήταν μία λογική επιλογή για το αεροσκάφος που θα μεταφέρει τους πυραύλους κρουζ Taurus όχι μόνο εξαιτίας του σχεδιασμού του, αλλά λόγω των τροποποιήσεων που έχουν λάβει ήδη τα Fencer για να μπορούν να λάβουν τους άλλους δυτικούς πυραύλους κρουζ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές