Κόσμος

Έπεσε ''θύμα'' Ρώσων κωμικών η πρωθυπουργός της Ιταλίας: Όσα ''ξεφούρνισε'' για Ουκρανία, Ρωσία & Λιβύη

Σε συνομιλία με τους Ρώσους φαρσέρ Βοβάν και Λέξους/«Vovan&Lexus», η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι παραδέχτηκε ότι η ουκρανική σύγκρουση έχει κουράσει τους πάντες, γράφει ο Il Fatto Quotidiano, επισημαίνοντας ότι η Ιταλίδα πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην παράνομη μετανάστευση που επηρεάζει το σύνολο της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τη Τζόρτζια Μελόνι, «η ουκρανική αντεπίθεση δεν πηγαίνει όπως αναμενόταν», υπάρχει «γενική κούραση» για τη σύγκρουση και «πλησιάζει η στιγμή που όλοι θα καταλάβουν ότι χρειάζεται διέξοδος». 

Αυτά είπε η Ιταλίδα πρωθυπουργός η οποία νόμιζε ότι ήταν στο τηλέφωνο με τον πρόεδρο της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης. Στην πραγματικότητα όμως, ο συνομιλητής της στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής δεν ήταν ένας Αφρικανός πολιτικός, αλλά δύο Ρώσοι. Αυτή η κλήση ήταν μια φάρσα του δίδυμου των Ρώσων κωμικών όταν ένας από αυτούς προσποιήθηκε ότι ήταν ένας Αφρικανός ηγέτης μέσω τηλεφώνου.

Η ηχογράφηση του τηλεφωνήματος φάρσας, που έκαναν οι Ρώσοι κωμικοί Βλαντίμιρ Κουζνέτσοφ και Αλεξέι Στολιάροφ, γνωστοί ως «Vovan&Lexus», έγινε στις 18 Σεπτεμβρίου και επιβεβαιώθηκε από την Ιταλίδα πρωθυπουργό με χθεσινή δήλωση που εμφανίστηκε στα social media και στον ιταλικό Τύπο.


Μέρος της συζήτησης είναι αφιερωμένο στην άφιξη των μεταναστών στις ακτές της Ιταλίας:

«Στην Ευρώπη», είπε η Μελόνι, «για πολύ καιρό πίστευαν ότι θα μπορούσαν να λύσουν αυτό το πρόβλημα εντός των συνόρων της Ιταλίας. Δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι αδύνατο. Η κλίμακα αυτού του φαινομένου είναι τέτοια που επηρεάζει όλη την ΕΕ.

Το πρόβλημα είναι ότι οι άλλοι δεν ενδιαφέρονται για αυτό το θέμα, και όλοι συμφωνούν ότι η Ιταλία πρέπει να λύσει αυτό το πρόβλημα μόνη της».

Στη συνέχεια, αναφέρεται εν παρόδω στη Λιβύη. «Μπορούμε να συζητάμε για ώρες τι συμβαίνει στη Λιβύη», εξήγησε η πρωθυπουργός, «ίσως σήμερα κάποιος καταλάβει ότι οι συνέπειες αυτού που συνέβη δεν ήταν το καλύτερο και η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί».

Κυβερνητική δήλωση

Η ηχογράφηση της συνομιλίας αναρτήθηκε στην καναδική διαδικτυακή πλατφόρμα Rumble.

 Η κυβερνητική κατοικία στο Ανάκτορο Κίτζι επιβεβαίωσε ότι η φωνή της Μελόνι ακούστηκε πράγματι στον αέρα:

«Το Γραφείο του Διπλωματικού Συμβούλου του Πρωθυπουργού λυπάται που παραπλανήθηκε από έναν απατεώνα που προσποιήθηκε ότι ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης, στον οποίο δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσει τηλεφωνικά με την πρωθυπουργό Μελόνι», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 Αυτό συνέβη, εξήγησε η ιταλική κυβέρνηση, «στις 18 Σεπτεμβρίου, μια από τις ημέρες που η πρωθυπουργός Μελόνι εργαζόταν ενεργά για την ενίσχυση των σχέσεων με τους Αφρικανούς ηγέτες, με τους οποίους πραγματοποίησε μια σειρά από σημαντικές συναντήσεις στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ μεταξύ 19 και 21 Σεπτεμβρίου»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...