Μελόνι
Κόσμος

Μελόνι: «Υπερίσχυσε η θέση μας» σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των χωρών της ΕΕ για τη μεταναστευτική μεταρρύθμιση

«Υπερίσχυσε η θέση μας», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αναφερόμενη στην πολιτική συμφωνία που επετεύχθη σήμερα από τα κράτη-μέλη της ΕΕ για τον κανονισμό αντιμετώπισης καταστάσεων κρίσης και ανωτέρας βίας στον τομέα της μετανάστευσης και του ασύλου.

«Η τροποποίηση που είχαν προτείνει οι Γερμανοί αποτελούσε ένα βήμα προς τα πίσω», πρόσθεσε η Μελόνι και επανέλαβε ότι «δεν μπορούν να αποφασίζουν οι διακινητές ποιός πρέπει να μπαίνει στην Ιταλία». Σύμφωνα με την επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, «στην Ευρώπη, αυτή που έχει απομονωθεί είναι η αριστερά όχι η Ιταλία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναλυτές υπογραμμίζουν στη Ρώμη ότι η σημερινή συμφωνία φέρεται να επετεύχθη και μετά την τηλεφωνική επικοινωνία της Μελόνι με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς. Οι δύο ηγέτες αναμένεται επίσης να έχουν διμερή συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Γρανάδα της Ισπανίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή