Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Σάλος στην Κροατία: «Η διοίκηση της Ντιναμό φυγάδευσε χούλιγκαν μετά τα επεισόδια στην Ν. Φιλαδέλφεια»

Σάλος έχει προκληθεί στην Κροατία μετά την αποκάλυψη από το κροατικό περιοδικό «Nacional», σύμφωνα με το οποίο, η διοίκηση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ φυγάδευσε με το αεροπλάνο της ομάδας στις 8 Αυγούστου Κροάτη χούλιγκαν, που συμμετείχε στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, με τραγικό απολογισμό τον θάνατο του Μιχάλη Κατσούρη.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «64 μέλη της αποστολής της Ντιναμό ταξίδεψαν στην Ελλάδα και 65 επέστρεψαν από την Αθήνα. Ο έξτρα επιβάτης ήταν ένα μέλος των οπαδών Bad Blue Boys, που συμμετείχε στα αιματηρά επεισόδια. Μετά τις μαζικές συλλήψεις, αυτός φυγαδεύτηκε στο ξενοδοχείο που έμεινε η αποστολή της Ντιναμό, του δόθηκαν ρούχα της ομάδας και τον έβαλαν στην πτήση τσάρτερ, επιστρέφοντας στο Ζάγκρεμπ».

Πρόκειται για τον Ντίνο Κόρντιτς, τον γιο του Ζέλικο Κόρντιτς, ενός υπαλλήλου και μέλους της αποστολής της Ντιναμό. Ο πατέρας του νεαρού οπαδού φέρεται να τηλεφώνησε στην πρόεδρο της Ντιναμό, Βλάτκα Πέρας στην Αθήνα και εκείνη έστειλε δύο άτομα να τον πάρουν από το σημείο που βρισκόταν. Κάτι που επιβεβαίωσε ο Zέλικο Κόρντιτς στην αστυνομία.

 

Ο Ντίνο Κόρντιτς, όταν η ΕΛΑΣ προχώρησε στη σύλληψη των χούλιγκαν, κρύφτηκε πίσω από έναν θάμνο και τηλεφώνησε στον πατέρα του. «Ο μικρός πήρε τον πατέρα του κι εκείνος αμέσως κάλεσε την Βλάκτα Πέρας και ζήτησε βοήθεια. Εκείνη έστειλε τον υπεύθυνο του γηπέδου, Μιλιένκο Σάκομαν και τον υπεύθυνο για τα ταξίδια, Μπρούνο Μάρκοβιτς να πάρουν τον μικρό με ταξί. Τον βρήκαν τελείως τρομαγμένο, τον μετέφεραν στο ξενοδοχείο και τον έκρυψαν από την αστυνομία. Το πρωί, τον έντυσαν με ρούχα της αποστολής της Ντιναμό και πέταξαν μαζί για Ζάγκρεμπ», ανέφερε άγνωστης ταυτότητας πηγή στο περιοδικό «Nacional».

Παράλληλα, τονίζεται πως «ο Μάρκοβιτς ζήτησε από την πρόεδρο επίσημη επιβεβαίωση ότι του ζητά να κάνει κάτι τέτοιο. Εκείνη υπέγραψε για να τον μεταφέρει με το αεροπλάνο».

Θυμίζουμε πως η αποστολή της Ντιναμό Ζάγκρεμπ επέστρεψε στην Κροατία από την Αθήνα στις 8 Αυγούστου μετά την αναβολή του αγώνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τρόμος για την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του στόλου μας από τους Τούρκους- "Άρον -άρον" ενεργοποιούν το σόναρ ανίχνευσης δυτών "Aras-2023"

Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι τα λιμάνια τους στα μικρασιατικά παράλια και οι κρίσιμες σταθερές εγκαταστάσεις παροχής ...
Μέση Ανατολή 0

Το Master plan ΗΠΑ-Ισραήλ διάνοιξης του "θαλάσσιου καναλιού Μπέν Γκουριόν" σβήνει τη Διώρυγα του Σουέζ- Έρχονται τεκτονικές αλλαγές σε Παγκόσμιο εμπόριο και άμυνα

Ισραήλ -ΗΠΑ φαίνεται ότι προωθούν  την κατασκευή του  «Καναλιού Μπεν Γκουριόν», με το οποίο θα συνδεόταν ο κόλπος της...