Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ινστιτούτο Μελέτης Πολέμου: Ο Πούτιν διέταξε τον Σοϊγκού να τελειώσει την ουκρανική αντεπίθεση μέχρι τον Οκτώβρη

Να βάλει τέλος στην ουκρανική αντεπίθεση μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, έχει διατάξει τον επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Μελέτης Πολέμου (ISW).

«Μια εσωτερική πηγή στο Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι ο Πούτιν φέρεται να έδωσε στον υπουργό Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας προθεσμία ενός μήνα, μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου 2023 για να βελτιώσει την κατάσταση στο μέτωπο, να σταματήσει τις ουκρανικές αντεπιθέσεις και να επιστρέψει την πρωτοβουλία στα ρωσικά στρατεύματα», αναφέρει η έκθεση.

Η συγκεκριμένη ενημέρωση από το Κρεμλίνο ενδέχεται να υποδηλώνει ότι η ρωσική στρατιωτική διοίκηση μπορεί να διατάσσει συνεχή ρωσικά χτυπήματα στους Ουκρανούς, ακόμη και αν αυτό έχει ως κόστος βαριές απώλειες για τις δυνάμεις της Μόσχας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η έκθεση του ISW σημειώνει ότι ο Πούτιν αναγνώρισε για πρώτη φορά την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης στις 9 Ιουνίου, τονίζοντας έκτοτε δύο βασικά και επίμονα αφηγήματα: ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν θα επιτύχουν σημαντικά κέρδη λόγω της καλά προετοιμασμένης ρωσικής άμυνας και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα υποστούν μεγάλες απώλειες προσωπικού και δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού.

«Ο Πούτιν και το Κρεμλίνο παρουσιάζουν τις ρωσικές αμυντικές επιχειρήσεις ως μια σημαντική νίκη στο πεδίο της μάχης και τα συνεχή ρωσικά χτυπήματα επιτρέπουν στο Κρεμλίνο να ισχυρίζεται ότι οι επιχειρήσεις αυτές είναι ξεχωριστές νίκες στο πλαίσιο της γενικής έλλειψης ρωσικής επιτυχίας σε άλλες περιοχές του μετώπου», πιστεύουν οι αναλυτές του ISW.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...