Κόσμος

Ιράν: Aπέτρεψε τρομοκρατική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους

Οι αρχές στο Ιράν εξουδετέρωσαν 30 βόμβες που προορίζονταν να εκραγούν ταυτόχρονα στην Τεχεράνη και συνέλαβαν 28 τρομοκράτες που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

«Μερικά από τα μέλη είναι του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) και οι δράστες έχουν ιστορικό σύνδεσης με ομάδες στη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και την περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ», πρόσθεσε το υπουργείο Πληροφοριών του Ιράν σε ανακοίνωσή του.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές επιθέσεις στο Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των δύο θανατηφόρων βομβιστικών επιθέσεων το 2017 που είχαν στόχο το κοινοβούλιο του Ιράν και τον τάφο του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί.

Πιο πρόσφατα, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση σε σιιτικό ιερό τον περασμένο Οκτώβριο, όπου 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη νοτιοδυτική πόλη Σιράζ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...