Κόσμος

Το Πακιστάν παρέλαβε την πρώτη από τις τέσσερις Κορβέτες του τουρκικής κατασκευής-Οι στόχοι του Ερντογάν

Η Τουρκία είναι γνωστό ότι τηρεί άριστες σχέσεις με το Πακιστάν, με το οποίο συνεργάζεται στρατιωτικά,  πουλώντας του πολεμικά πλοία και ελικοπτετρα και εσχάτως και σε θέματα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών μιας και το Πακιστάν είναι μεταξύ των 10 κορυφαίων χωρών που είναι ευάλωτες στην κλιματική αλλαγή.

Το Πακιστάν παρέλαβε την πρώτη του Κορβέτα τουρκικής κατασκευής

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρεται άρθρο τουρκικού ΜΜΕ, σύμφωνα με το οποίο, το ASPHAT Pakistan PNS BABUR (F-280), το πρώτο πολεμικό πλοίο τύπου κορβέτας που εξήχθη στο Πακιστάν από την τουρκική αμυντική βιομηχανία στο πλαίσιο του έργου MİLGEM, παραδόθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό του Πακιστάν, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Διοίκηση Ναυπηγείων της Κωνσταντινούπολης.

"Πολλοί στρατιωτικοί και πολιτικοί προσκεκλημένοι από την τουρκική και την πακιστανική πλευρά παρευρέθηκαν στην τελετή. Στην ίδια τελετή καθελκύστηκαν  και τα περιπολικά ανοικτής θαλάσσης κλάσης HİSAR AKHİSAR (P-1220) και KOÇHİSAR (P-1221), τα οποία θα εισέλθουν στο απόθεμα του Τουρκικού Ναυτικού.

Το Pakistan MİLGEM Project, το οποίο είναι η μεγαλύτερη μεμονωμένη εξαγωγή της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας στον τομέα των ναυτικών πλατφορμών, περιλαμβάνει την παραγωγή 4 κορβετών κλάσης MİLGEM ADA για το Ναυτικό του Πακιστάν.

Οι 2 από τις 4 Κορβέτες ναυπηγούνται στο Ναυπηγείο της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία και οι 2 σε Ναυπηγείο  στο Καράτσι στο Πακιστάν.

Οι παραδόσεις θα συνεχίζονται κάθε 6 μήνες.

Μετά την παράδοση του πρώτου πλοίου, του PNS BABUR, του οποίου η πρώτη κοπή λαμαρίνας έγινε στη Διοίκηση του Ναυπηγείου Κωνσταντινούπολης τον Ιανουάριο του 2020 και δρομολογήθηκε στις 15 Αυγούστου 2021, τα άλλα 3 πλοία πρόκειται να παραδοθούν με διαφορά 6 μηνών.

Το PNS KAIBAR Corvette, το τρίτο πλοίο της σειράς που κατασκευάστηκε στη Διοίκηση του Ναυπηγείου της Κωνσταντινούπολης, θα παραδοθεί στο Ναυτικό του Πακιστάν αυτή τη φορά τον επόμενο χρόνο.

Η τελευταία κορβέτα θα παραδοθεί στο Καράτσι το 2025 και θα μπει στο απόθεμα του Πολεμικού Ναυτικού του Πακιστάν.

Κορβέτες MİLGEM και PN MİLGEM

Οι κορβέτες MİLGEM έχουν σχεδιαστεί για να εκτελούν  πολέμους επιφανείας, εναέριας και υποβρύχιας, αναγνώρισης και επιτήρησης, άμυνας έναντι ασύμμετρων απειλών και αποστολές διοίκησης και ελέγχου.

Το συνολικό μήκος του πλοίου είναι 99 και μισό μέτρα και το μέγιστο πλάτος του είναι 14,4 μέτρα. Με κυβισμό 2.400 τόνων και βύθισμα 3,9 μέτρα, μπορεί να επιταχύνει έως και 29 κόμβους την ώρα με δύο πετρελαιοκινητήρες και έναν αεριοστρόβιλο.

Σχεδιάστηκε για να μπορεί να φέρει  ελικόπτερο 10 τόνων  μέρα και νύχτα και να διαθέτει το απαραίτητο υπόστεγο πλατφόρμας και ολοκληρωμένο εξοπλισμό υποστήριξη.

Οι κορβέτες PN MİLGEM, οι οποίες είναι ένα βελτιωμένο παράγωγο των πλοίων της κλάσης Ada, είναι ανώτερα πολεμικά πλοία που έχουν δημιουργηθεί αυξάνοντας το μήκος και το πλάτος τους σύμφωνα με τις ανάγκες του Πακιστανικού Ναυτικού και κάνοντας εκ νέου όλους τους υπολογισμούς.

Όλες οι διαδικασίες σχεδιασμού των πλοίων έχουν επαναληφθεί.

Πειράματα μοντέλων, υπολογισμοί ισχύος, υδροδυναμικές αναλύσεις, αναλύσεις κραδασμών, έκρηξης και αντοχής πραγματοποιήθηκαν από την αρχή και οι χωρητικότητες όλων των συστημάτων υπολογίστηκαν εκ νέου σύμφωνα με τις αυξανόμενες διαστάσεις. 

Η τουρκική υπηρεσία βοήθειας ολοκληρώνει 7ήμερη εκπαίδευση για καταστροφές στο Πακιστάν

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα εκπαίδευσης Πακιστανών διασωστών και υπαλλήλων πολιτικής προστασίας στις πιο πρόσφατες τεχνικές και τρόπους διάσωσης και διαχείρισης καταστροφών που οργανώθηκε από την κρατική υπηρεσία βοήθειας της Τουρκίας ολοκληρώθηκε το Σάββατο στο νότιο λιμάνι του Καράτσι, σύμφωνα με αναφορές του Anadolu Agency (AA).

Στο πλαίσιο του προγράμματος που ξεκίνησε από την Τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Συντονισμού (TIKA), σε συνεργασία με το Humanitarian Relief Foundation (IHH) και την Ένωση Προσκόπων Sindh, πραγματοποιήθηκαν αρκετές εκπαιδευτικές συνεδρίες σε όλη την εμπορική πρωτεύουσα της χώρας κατά το παρελθόν εβδομάδα, ανέφερε ανακοίνωση του πρακτορείου.

Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε στην εκπαίδευση παραχωρήθηκε επίσης από την ΤΙΚΑ και δόθηκε στον Σύλλογο  Σίνθ.

Οι εκπαιδευτικές συνεδρίες περιλάμβαναν εκπαίδευση έρευνας και διάσωσης στη φύση, εκπαίδευση έρευνας και διάσωσης επιφανειακά και υποβρύχια, και εκπαίδευση έρευνας και διάσωσης στην πόλη, εκτός από την παροχή βοήθειας έκτακτης ανάγκης και ιατρική εκπαίδευση.

Μιλώντας στην τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε στο Sindh Scouts Gulshan Training Center, ο Τούρκος Γενικός Πρόξενος Τζεμάλ Σανγκού είπε ότι οι πλημμύρες του περασμένου έτους στο Πακιστάν και ο σεισμός στην Τουρκία φέτος κατέστησαν αναγκαία τη συνεύρεση και των δύο χωρών σε δύσκολες στιγμές.

Πρόσθεσε ότι ήταν οι πρώτες χώρες που έσπευσαν να βοηθήσουν η μια την άλλη.

Οι καταστροφές και στις δύο χώρες και σε άλλες χώρες αυξάνουν τη σημασία της προετοιμασίας για καταστροφές και της εκπαίδευσης έρευνας και διάσωσης, παρατήρησε ο γενικός πρόξενος.

«Αυτό το είδος εκπαίδευσης είναι ζωτικής σημασίας για τη σωτηρία και είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε την τεχνογνωσία μας με την αδελφή χώρα Πακιστάν», συνέχισε.

Ο Halil Ibrahim Başaran, συντονιστής του TIKA στο Καράτσι, είπε ότι λόγω της κλιματικής αλλαγής, τα αυξανόμενα φυσικά φαινόμενα τα τελευταία χρόνια μετατρέπονται σε καταστροφές και επηρεάζουν κατοικημένες περιοχές.

Αυτό καθιστά σημαντικές τις προετοιμασίες για την καταπολέμηση των καταστροφών και τις δραστηριότητες έρευνας και διάσωσης.

Είπε ότι η TIKA πραγματοποιεί παρόμοια εκπαιδευτικά προγράμματα σε πολλές χώρες, όπως η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ο Λίβανος, το Μπαγκλαντές και η Γεωργία.

Αργότερα απονεμήθηκαν πιστοποιητικά στους συμμετέχοντες της εκπαιδευτικής συνεδρίας.

Οι αδιάκοπες πλημμύρες που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις πέρυσι πλημμύρισαν το ένα τρίτο της χώρας, εκτός από το ότι στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 1.700 ανθρώπους και προκάλεσαν απώλειες 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία."

Συμπέρασμα

Από τα παραπάνω διαπιστώνεται ότι η Τουρκία συνεχίζει ακάθεκτη την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεών της με το "πυρηνικό" Πακιστάν, με στρατηγικούς στόχους κατά χρονική σειρά, την πώληση στρατιωτικών οπλικών συστημάτων,  την αναγνώριση του ψευδοκράτους στην Κύπρο από το Ισλαμαμπάντ, την υπογραφή  στρατιωτικής συμφωνίας των δύο χωρών με παρόμοιες προβλέψεις με αυτές της "Διακήρυξης της Σούσα" με το Αζερμπαϊτζάν και τέλος την απόκτηση πυρηνικών όπλων.

Διαπστώνουμε τέλος ότι μέσω της ΤΙΚΑ και της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών από κοινού, η Τουρκία επεκτείνει τη ν επιρροή της σε Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Λίβανος, Μπαγκλαντές και Γεωργία.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο Ζελένσκυ σε πανικό: Μία ρωσική τεθωρακισμένη Μεραρχία κινείται ανεξέλεγκτα στο Χάρκοβο ενώ συναντώνται Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ (Βίντεο)

ΟΙ Ρώσοι προελαύνουν σε Ζαπορίζιε Χερσώνα και Ντιεπρπετρόφσκ-Αλεξάνντερ Ζιμόφσκυ : Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν...