Κόσμος

Η Λετονία κλείνει ένα από τα δύο συνοριακά περάσματα με τη Λευκορωσία

Η κυβέρνηση της Λετονίας αποφάσισε σήμερα να κλείσει ένα από τα δύο συνοριακά της περάσματα με τη Λευκορωσία σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την παράτυπη μετανάστευση, όπως μετέδωσε το λετονικό πρακτορείο ειδήσεων LETA και το δίκτυο LSM.

Το προσωπικό από τον συνοριακό σταθμό Σίλενε θα αναπτυχθεί για τη φύλαξη των συνόρων με τον επικεφαλής της συνοριοφυλακής της Λετονίας να κάνει λόγο για την «πιο τεταμένη κατάσταση από το 2021» λόγω της εισροής μεταναστών από τη Λευκορωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι φύλακες ανέκοψαν 894 ανθρώπους που προσπάθησαν να διασχίσουν τα σύνορα τις τελετυαίες έξι ημέρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό για τον Σεπτέμβριο σε 1.773, σύμφωνα με το LETA.

Το 2021, η Λετονία, η Πολωνία και η Λιθουανία βρέθηκαν αντιμέτωπες με μεταναστευτική κρίση όταν χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, άρχισαν να περνούν στα εδάφη τους από τη Λευκορωσία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή