Κόσμος

Σαρωτικές αλλαγές στο ουκρανικό υπ. Άμυνας: Παύθηκαν 7 υφυπουργοί

Η ουκρανική κυβέρνησε αποφάσισε σήμερα να παύσει από τα καθήκοντά τους έξι υφυπουργούς Άμυνας μετά το διορισμό νέου υπουργού Άμυνας νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η κυβέρνηση δεν αιτιολόγησε τις απολύσεις αυτές. Μεταξύ αυτών που παύθηκαν είναι η Χάνα Μαλιάρ, η οποία έκανε συχνά ενημερώσεις για τον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο Ρουστέμ Ουμέροφ διορίσθηκε υπουργός Άμυνας πριν από λιγότερο από δύο εβδομάδες αντικαθιστώντας τον Ολέκσιι Ρέζνικοφ. Μέσα ενημέρωσης κατηγορούσαν το υπουργείο για διαφθορά όταν ήταν υπουργός ο Ρέζνικοφ, αν και ο ίδιος δεν είχε κατηγορηθεί. «Το υπουργείο συνεχίζει τη δουλειά ως συνήθως», έγραψε ο Ουμέροφ στο Facebook.

Όταν ανέλαβε το αξίωμα, ο Ουμέροφ δήλωσε ότι μεταξύ των προτεραιοτήτων του είναι να κάνει το υπουργείο τον κύριο θεσμό συντονισμού των αμυντικών δυνάμεων, να δώσει περισσότερη αξία σε κάθε έναν στρατιώτη ξεχωριστά, να αναπτύξει τη στρατιωτική βιομηχανία της Ουκρανίας και να καταπολεμήσει τη διαφθορά.

Η Μαλιάρ, δικηγόρος που ειδικεύεται στα εγκλήματα πολέμου, ήταν υφυπουργός Άμυνας από το 2021 και η τελευταία ενημέρωσή της για τον πόλεμο στην Ουκρανία δημοσιοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

Την περασμένη εβδομάδα αντιμετώπισε επικρίσεις αφού είχε αρχικά αναφέρει πως οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν από τις ρωσικές δυνάμεις ένα χωριό στην ανατολική Ουκρανία, αλλά αργότερα διευκρίνισε πως η πληροφορία ήταν ανακριβής και ότι εξακολουθούν να μαίνονται οι μάχες γύρω από το χωριό αυτό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δενδιας
Ελληνοτουρκικά 0

Τους έκοψε τον ύπνο ο Δένδιας; Η Άγκυρα «αφρίζει» για τους πυραύλους στο Αιγαίο την ώρα που ο Ερντογάν ψάχνει σωσίβιο στο Κοράνι

Εκνευρισμός στα τουρκικά ΜΜΕ μετά τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας. Το παραλήρημα Ερντογάν και η διπλωματική...
Dark Eagle
Μέση Ανατολή 0

Ο Τραμπ βγάζει τον «Σκοτεινό Αετό» από το κλουβί: Το αμερικανικό υπερόπλο των 15 εκατ. δολαρίων που ετοιμάζεται να χτυπήσει την «καρδιά» του Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση πιέζει για την παρθενική αποστολή του υπερηχητικού πυραύλου LRHW στη Μέση Ανατολή,...